Spike Lee snima dokumentarac o albumu “Bad” Michaela Jacksona

Muzika.hr
919

Poznati američki redatelj Spike Lee trenutno radi na dokumentarcu o čuvenom albumu “Bad” pokojnog ‘Kralja popa’, koji će biti prikazan do kraja godine povodom jubilarne 25. obljetnice njegova izlaska.

Lee, koji je radio s Michealom Jacksonom i smatrao ga prijateljem, rekao je da je dosta naučio o njemu istražujući njegovu prošlost, a sve u planu da napravi dokumentarac o albumu “Bad”. Lee je sve što je otkrio nazvao ‘riznicom saznanja’.

“Imamo prošlost u ovom dokumentarcu koju do sada nitko nije vidio, stvari koje je Michael čuvao za sebe, stvari koje se nalaze iza scene” rekao je: “Imamo kompletan pristup tajnama Michaela Jacksona…On je napisao 60 demo pjesama za album ‘Bad’, a samo 11 je napravio. Imamo čuti dosta toga, tako da je to bilo sjajno iskustvo”.

Muziku podržava

Leejev dokumentarac bit će jedna od stvari kojom će se proslaviti 25 godina od izlaska albuma “Bad”, na kojem su se našli hitovi poput “Smooth Criminal” i “The Way You Make Me Feel”.

Album će ponovo biti izdan 18. rujna s dodatnim pjesama, DVD-em i bonus snimcima, a Leejev film bi trebao biti završen krajem godine, ali se još uvijek ne zna točan datum. Pored Jacksonove umjetničke strane, Lee kaže da će dokumentarac prikazati malo više osobne strane preminule legende.

“Imao je sjajan smisao za humor i bio je zabavan, tako da ćete vidjeti dosta toga” najavio je. Lee je za potrebe snimanja filma razgovarao s poznatim glazbenicima počevši od Kanyea Westa i Mariah Carey pa do Sheryl Crow, koja je bila Jacksonov prateći vokal na turneji “Bad”.

Pored dokumentarca Lee također planira održati rođendansku počast Jacksonu u Brooklynu 25. kolovoza. Pjevač bi ove godine napunio 54 godine – preminuo je 25. lipnja 2009.

Muziku podržava