Speed Dealer Moms Frusciantea objavljuje debitantski materijal

Muzika.hr
1384

Bivši gitarist Red Hot Chili Peppersa, John Frusciante, pored solo rada također svira u nekoliko novih bendova među kojima su i Speed Dealer Moms, koji će uskoro objaviti svoje debitantske materijale – istoimeni EP.

Pored Frusciantea, u bendu se nalaze Aaron Funk poznat i kao Venetian Snares te Chris McDonald, a okupili su se još 2008. godine, prenosi portal Exclaim.com.“Ovo radimo samo iz zabave. Bilo bi sasvim OK i da nikada ništa ne objavimo, potpuno bih bio zadovoljan. Brinu me ljudi koji bi nas preslušali samo zbog Johnova imena” rekao je početkom prošle godine Funk za Winnipeg Sun.

Na EP-u “Speed Dealer Moms” nalaze se dvije pjesme nazvane po datumima snimanja – “March_Three_3” i “March_Four”.

Muziku podržava

EP je dostupan za preslušavanje na stranici Planet.mu, a na vinilu će izaći 18. siječnja, putem Timesiga.

“Svi smo radili na ritam mašinama, synthevima, raznim efektima, miksetama, itd… Naš proces stvaranja sastoji se u tome da se međusobno slušamo i reagiramo glazbeno svojom dionicom, prekidajući jedni druge dok stvaramo. Snimali smo uživo na stereu, a po pravilu nije bilo naknadne montaže. Nismo znali tko će što svojega ubaciti što je vrlo interesatan način jamminga” izjavio je Funk u priopćenju povodom izlaska EP-a.

Muziku podržava