SOHN, pravim imenom Christopher Taylor, britanski je glazbenik, producent i multi-instrumentalist, te ukratko genijalac koji će uz bend premijerno predstaviti svoju glazbu u Tvornici kulture ove subote, 5. svibnja. Soulful elektronska glazba koju potpisuje SOHN dugo ostaje u ušima, a miriši nam na jedan od onih koncerata za kojim ćeš žaliti ako ga ne odeš pogledati uživo. Zato ćemo spriječiti moguće pogreške.

Od Coachelle do Tvornice, preko soula do R’n’B-a i najfinije elektronike

Redoviti gost najvećih festivala poput Coachelle dolazi na klupski koncert u Zagreb i dovodi punokrvni bend sa sobom što znači da će ovo biti najfinija elektronska glazba koju ćeš čuti uživo.

Muziku podržava

Negdje između popa, soula, R’n’B i elektronske glazbe rodio se SOHN. Nemoj da te zbuni ime na njemačkom (koje znači sin) jer britanski majstor atmosferičnih tonova, gradnje melodija, pomno kreiranih beatova i sjajnog glasa samo se referirao na svoj boravak u Beču gdje je, kako kaže, sasvim slučajno otkrio svoj novi zvuk igrajući se s 30 analognih sintisajzera nakon što projekt s bendom Trouble Over Tokyo nije uspio. Okupio je novi bend na Eurosonic Festivalu i s iskusnom ekipom zapeo za oko mnogim agentima.

Ako ti je tamo negdje 2014. godine u uho upala fina atmosferična glazba koja te tako lako uvuče u svoje melodije i učini da pustiš sve što radiš, prigušiš svjetla i samo uživaš i prepustiš se sjajnom vokalu koji ti ne izlazi iz glave, vjerojatno je to bio SOHN. Malo je reći da je obilježio bečku scenu, a svakako je obilježio glazbeni svijet s debitantskim izdanjem “Tremors” i te godine predstavio svoju kombinaciju elektronske glazbe sa soul i pop melodijama i odjednom je lansiran u zvjezdanu postavu.

Uspoređuju ga s Jamesom Blakeom

Mediji su njegov sjajan vokal i produkciju obojanu melankolijom usporedili s imenima kao što su James Blake i Jamie Woon, ali SOHN je svemu dao svoj autentični potpis. Uz ogroman uspjeh albuma, zaokupio je pažnju medija diljem svijeta, koji su hvalili njegov kristalno čisti tenor koji postiže visoke note savršene u njegovoj krhkosti, nazivajući debi pokaznim materijalom kako indie R’n’B treba zvučati.

Album sa singlovima poput “Bloodfows” i “Lessons” je preslušan više od 60 milijuna puta na Spotifyju, te ga je lansirao na lineupe nekih od najvećih festivala, poput američke Coachelle ili njemačkog MELT-a.

Radio s Rihannom, Banks, Kwabs, Disclosure

Spajajući kantautorske vještine i apstraktnu elektronsku glazbu, SOHN je istovremeno radio remikseve za velika imena kao što su Lana Del Rey i Rhye, te nije dugo trebalo da glazbeni svijet prepozna istinski talent. Dobra glazba je došla i do Rihanne koja ga je pozvala da piše pjesme za nju, a nakon preseljenja iz Beča u LA potpisao je produkcije za imena kao što su SZA, Banks i Kwabs, te se dotaknuo i remiksiranja sjajnih imena poput The Weeknd i Disclosure, ali počeo raditi i na novim vlastitim materijalima.

SOHN je ponovo u Europi i promovira novi album “Rennen”, a velika turneja ga vodi u Hrvatsku na premijerni nastup. Izgleda da voli njemački jezik jer još jednom u naslovu, kojeg prevodimo kao trčati, prenosi svoju filozofiju koja kaže da je bitno se kretati. Aktualni album predstavlja njegov najpustolovniji do sada na kojem istražuje mračniju stranu R’n’B zvuka, poigrava se s novim elementima uz singlove kao što su najavni “Hard Liquor” ili sjajni “Signal”, koristi kuhinjska pomagala kao perkusije, te još jednom pokazuje kako je odličan umjetnik koji se razvija i dalje uvlači u svijet bogatih melodija i besprijekornih vokala. Čak i nakon kraće pauze, odjednom je izbacio i dvije nove pjesme, atmosferičnu “Hue” sa sjajnim dionicama na klaviru, te “Nil” punu energije i jedva čekamo da vidimo tu magiju.

Njegova soulful elektronska glazba jednostavno hipnotizira, a zagrebački koncert prilika je vidjeti ga uživo s punokrvnim bendom. Upadi za ovo pravo audio-vizualno iskustvo su po 90kn u pretprodaji, a 110 na dan koncerta.

Muziku podržava