Snoop Dogga od sada zovite Snoop Lion

Muzika.hr
1494

Rap superstar svoje umjetničko ime odlučio je promijeniti nakon što je neko vrijeme proveo na Jamajci, gdje je otkrio svoju pravu rastafarijansku narav, te se od sada predstavlja kao Snoop Lion.

Također je rekao kako će od sada stvarati glazbu koju mogu slušati i djeca, bake i djedovi, u reggae ritmu.

Na Jamajci je snimio i novi studijski album, najavljeni “Reincarnated čiji se izlazak očekuje najesen, a također će ga pratiti istoimeni dokumentarac u kojem će biti prikazani dio njegova privatnog života i način na koji snima glazbu. Dokumentarac bi premijeru trebao doživjeti na Toronto Film Festivalu.

Muziku podržava

“Rap više nije izazov za mene, dobio sam sve moguće nagrade u rapu. Zovu me Ujak Snoop rap svijeta, a kada postaneš ujak, onda je vrijeme da pronađeš nešto novo, a ja se želim ponovo osjećati kao klinac” pojasnio je Calvin Cordozar Broadus Jr. (40) svoju odluku za promjenom umjetničkog imena koje su mu nadjenuli rastafarijanski svećenici.

“Želio sam pokopati Snoop Dogga i postati Snoop Lion. Toga nisam bio svjestan dok nisam posjetio hram, gdje me viši svećenik pitao kako se zovem. Rekao sam mu da se zovem Snoop Dogg. On me pogledao i rekao, ‘Više ne. Ti si svjetlost, ti si lav.’ Od tog trenutka počeo sam shvaćati zašto sam tu.

Zbog ovog posebnog projekta, nisam planirao otići na Jamajku s ciljem nastanka reggae albuma. Javio mi se duh i svaki put kad ti javi, znaš da je ozbiljna stvar u pitanju. Oduvijek sam za sebe govorio da sam reinkarnacija Boba Marleya i oduvijek sam se smatrao rastafarijancem. Dao sam svima do znanja kakav album želim snimiti i kako će izgledati” poentirao je Snoop za The New York Times.

Muziku podržava