Snimljeni prvi kadrovi za spot “Moj dom je Hrvatska”

1803

U petak je u Daruvaru, u prostorima Daruvarska pivovare započelo snimanje video spota za pjesmu “Moj dom je Hrvatska” s istoimenog albuma Prljavog kazališta. Redatelj spota je Slaven Žimbrek , koji je do sada je režirao više kratkih filmova i spotova, te studirao na Filmskoj akademiji u New Yorku.

“Zgrada je jedna od najstarijih u Daruvaru, a njezina crvena boja i tradicijski stil gradnje izuzetno su zahvalna pozadina za priču koju želimo ispričati. Ideja cijelog spota je da kombinacijom stiliziranog videa kojeg koristimo dok bend pjeva i slika Hrvatske pokažemo svu hrvatsku realnost koja je i dobra i loša, bogata i siromašna. Zato ćemo u spotu imat starih kuća i napuštenih tvornica s jedne strane te prirodnih ljepota s druge strane i kulturne baštine s druge strane”, objašnjava Žimbrek.

Osim u Daruvaru spot će se snimati na više lokacija u Zagrebu te na moru, negdje na jugu Dalmacije.” Izuzetno sam zadovoljan idejom za spot, mislim da će biti odličan i da će zaintrigirati publiku”, kaže vođa Prljavaca – Jasenko Houra.

Muziku podržava