Ako ti nedostaje kvalitetna filmska kino preporuka pred božićne blagdane, a neki od omiljenih žanrova su ti SF, fantasy i avantura, podsjećamo te na nešto odlično što se sprema u jako bliskoj budućnosti. Naime, proslavljeni, Oscarom nagrađivani redatelj Gospodara Prstenova i Hobbita, Peter Jackson, vratio se na velika platna ovoga puta kao scenarist na filmu “Smrtonosni strojevi” (engl. “Mortal Engines”).

O čemu se radi?

Na ovoj spektakularnoj poslastici, Jackson se udružio sa suprugom Fran Walsh te Philippom Boyens, dok sama avantura priča priču nastalu nakon tisuću godina od kataklizmičkih događaja koji su izbrisali civilizaciju kakvu danas poznajemo, dok se samo čovječanstvo prilagodilo novonastalim uvjetima i razvilo novi način života.

Što je iz svega nastalo?

Muziku podržava

Gigantski mobilni gradovi haraju Zemljom u obliku smrtonosnih strojeva i gospodare manjim naseljima, osvajajući predio po predio. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), iz londonskog Lower Tier-a, uslijed susreta s opasnim bjeguncem Hesterom Shawom (Hera Hilmar), nalazi se u borbi za vlastiti opstanak. Neočekivani dvojac čiji se putevi nikada nisu trebali sresti, spoj je potpunih suprotnosti koje čine nevjerojatan savez, predodređen da promijeni tijek budućnosti.

Doživljaj prave epske avanture već na dan sv. Nikole

Iako film u kinima službeno igra od 13. prosinca, u Cineplexxu City Center one East u Zagrebu sprema se prava epska avantura koja je zakazana već za dan sv. Nikole, 6. prosinca.

Zaprati nas na našem Facebooku i Instagramu jer ćemo ti uskoro ponuditi priliku da budeš dio prave bitke gradova koju čine Ljubljana, Zagreb i Beograd. Ono što ćeš sa sobom trebati ponijeti je filmsko znanje kako bi pomogao svome timu da pobijedi druga dva grada. Da ne “zakuhaš” tijekom bitke pobrinut će se Sprite, a vođa tima Dennis Domian će ti dati sve upute. Više informacija o nagradnoj igri očekuj uskoro na našim društenim mrežama.

94 Shares
Muziku podržava