Smashing Pumpkins tuže Virgin Records

1629

Smashing Pumkins tuže svoju nekadašnju izdavačku kuću Virgin Records zbog ilegalnog korištenja imena i glazbe benda u promotivne svrhe.

Bend tvrdi da je Virgin koristivši glazbu Smashing Pumpkinsa, koji su bili gotovo 18 godina pod njihovim krovom, narušio imidž i kredibilitet kod njihovih fanova.

Naime, reklama za Pepsi Stuff bila je apsolutan šok bendu jer oni nisu znali ni za kakav sličan projekt koji bi podrazumijevao korištenje njihove glazbe, a posebice u komercijalne svrhe, smatrajući da je status koji su tijekom dugog niza godina gradili i čuvali ovim postupkom itekako narušen.

Muziku podržava

U tužbi koji su podnijeli losanđeleskom sudu ovog ponedjeljka naveli su da je njihov umjetnički integritet stvaran dvadeset godina ozbiljno ugrožen kolaboracijom s kompanijama Amazon.com i Pepsi.

Jedina ovlast izdavačke kuće, prema sklopljenom ugovoru, jest prodaja digitalnih verzija njihovog glazbenog materijala. No, korištenje glazbe u slične promotivne svrhe krši odredbe sklopljene ugovorom.

Nadalje, tužbom zahtijevaju da se osim isplaćivanja novca zarađenog promotivnom kampanjom, bend odsad službeno zatraži za službeni pristanak za bilo kakav vid korištenja glazbe.

Muziku podržava