Sluške Matije Dedića za odmor od jazza i klasike

Matija Dedić, po mišljenju mnogih najbolji hrvatski jazz pijanist, glazbenik je čiji su rad obilježile brojne nagrade i Porini. Sin istaknutih hrvatskih glazbenika Gabi Novak i Arsena Dedića, svojedobno se usavršavao kod Barryja Harrisa, jednog od najvećih jazz glazbenika na svijetu, a tijekom karijere svirao je u gotovo svim zemljama Europe te u SAD-u.

Matiji ni domaći teren nije stran pa će tako sljedeći petak zasvirati na jubilarnom 15. izdanju Tabor Film festivala koji se unatrag nekoliko godina prometnuo u jednu od najzanimljivijih ljetnih kulturnih destinacija u kontinentalnom dijelu Lijepe naše, posebice zbog izuzetno kvalitetnog glazbenog programa.

Matiju smo uhvatili u zadnjim pripremama za nastup i zamolili ga da nam otkrije kakvu glazbu sluša kada se ne bavi glazbom:

Muziku podržava

“Malo jazza, zatim izbor najdražih autora i izvođača koji dolaze iz svijeta pop glazbe, jedan divan prijatelj i njegov izvrstan album kao i jedan bend koji moja kćer rado sluša, a ovim mojim izborom uvijek pokušavam skrenuti joj pažnju i održavati kontakt s ostalim žanrovima koji ne dolaze iz njenog trenutnog tinejdžerskog svijeta. Dakle, sve što ne stignem poslušati kod kuće s obzirom da sam u svojoj sobi fokusiran isključivo na jazz i klasiku, poslušam u autu i to me predivno odmori i rastereti od kompleksne glazbe kojom se pretežito bavim.”

Muziku podržava