Sluša se M.O.R.T.-ova playlista s ceste

Muzika. hr - Glasno i jasno!
3810

Prošla je već godina dana od “Tužne kocke“, a intezivno putovanje širom Balkana sinjskih momaka M.O.R.T. niti malo ne posustajte, dapače već treću godinu je isto intezivno.

Putovanje ih uskoro dovodi u Umag na otvaranje Sea Star festivala i Zagreb Beer Festa i tim povodom otvorili srca i duše te otkrili kakvu glazbu slušaju na cesti, ali i kada nisu na putu: “Teško je izdvojiti po pet pjesama jer stvarno stalno slušamo glazbu, svako malo se prže i skupljaju novi CD-ovi za u auto za turneje, a kod kuće slušamo podosta različitu glazbu. Osim one koju natjeramo jedni druge da počnemo slušati.

S druge strane je zapravo lako izabrati jer bi lista mogla brojiti i stotinjak komada, a da ne bude dosadna i ne bude ponavljanja. Evo onoga šta nam se u zadnje vrijeme vrti po glavi.”

Muziku podržava

Zvrk: Slušam muziku u svim oblicima, agregatnim stanjima i raspoloženjima. E’o mojih 5 trenutnih:
Prva koja mi pada napamet je crna pantera Nina Simone i njena inkarnacija pjesme “See-line Women“, orginalni tekst je pisan o prostitukama koje dočekivaju mornare iliti Sea Lyin Woman, tj. žene što čekaju u lukama, jelte, nakon duge plovidbe… Nina je dosta promijenila text, tako da je pjesma dobila novu dimenziju. U njenoj verziji žena je fatalna i nije u ulozi žrtve. A muzika, to je Nina, moćna žena.
Ako nisam dobra“, e’o još jedna neposlušna od nikad prežaljenih vlastana, kratko jednostavno nevjerovatni istrzaji i nervoza sviranja. Ako nije dobra šta ćemo onda?
Cirkus“, iako su mi prijatelji nikad im neću oprostit što ova pjesma nije bila singl i dobila spot. Tekst i muzika vanserijski ozbiljni Darkvud.
Darkness of Christ“, sviđa mi se kad zapiva “God hates us all” nekako mi je lakše malo, kad pomislim da možebitni Bog nema predrasuda i sve nas mrzi jednako.
Ako stanemo tu“, “Neka ljubav vuce stvari/nema love, al’ ne mari/ionako sve sto vredi/lova ne moze da sredi” pametnom dosta.

John:
Banda Blanca“, ultimativna pjesma za podizanje raspoloženja, prirodni antidepresiv.
Trag“, Sara je odlično artikulirala ono što i nas kao ljude i glazbenike ponekad tišti.
I’m a Man“, do ove smo došli preko Dinove ”Imam rep”. Odlična za vožnju kroz sunčan dan uz otvoren prozor.
Boogie Stop Shuffle“, zakon stvar za početak dana i uklanjanje krmelja uz kofein i nikotin.
I am a Lonesome Hobo“, ta mamurna jutra i razmišljanje o životu.

Mile:
God Luck and Good Speed“, Bolesno dobri stoneri, gušt je raspalit istoimeni cijeli album i po kući skakati.
“Angelfuck”, Bezvremenski pUnkeri, uvijek imaju mjesto na mojoj plejlisti.
Clash“, tu ženu naprosto obožavam, čim me stvar tjera na manično mlaćenje glave u ritmu – I feel good!
The King Of Rock N’ Roll“, kad sam ovo čuo u “Viva la Bam” mislio još jedan od onih demo bendova kojih Bam obožava kad ono postava HIM-a se obrnula, preporučam album svim ljubiteljima RNR-a i stoner mjuze! Vrhunsko podizanje energije!
The Hand of John L. Sullivan“, mislim da je drugi singl s nadolazećeg albuma, predobra stvar. Obožavam cara o kojem pjesma priča!

Kikos:
Veliki dispečer“, dizalica za svaku priliku, bilo kad smo u autu nakon neprospavane noći ili na kućnom tulumu, kao i većina stvari K3P-a.
Pohyeye“, pozadinska atmosferična glazba koju ipak poslušate detaljno i pažljivo, ne može proći nezamjećeno.
Treat Me Like Your Mother“, Whitea pratim od izdavanja “Elephanta”, mislim da je on jedan genijalac, teško je naći nekoga uopće u svijetu glazbe tko je toliko produktivan, a da je sve šta napravi dobro i drugačije.
Sleep Now In The Fire“, RATM je naravno klasik, a sad smo opet u vremenu kad njihove pjesme dobivaju na snazi. I naravno da dolazim poslušati Prophets uživo.
Voodoo People“, kraljevi bilo kojeg tuluma, bez obzira sluša li ekipa rock’n’roll, Mišu Kovača ili cajke.

Muziku podržava