Sljedeći tjedan izlazi novi album Djece

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1186

Snimljen je u kući uz jadransku magistralu, u Sukošanu kraj Zadra, u dva tjedna kolovoza i rujna 2003., kada se ljeto istrošilo i pretvorilo u jesen, drugi album Djece njihovo je nazrelije djelo i potencijalni klasik domaćeg gitarskog popa, rijetke i ugrožene vrste na današnjoj sceni.

Već u uvodnoj pjesmi, “Odrastanju”, jasno se vide glavni glazbeni i tekstualni motivi albuma. Priču o kraju dječaštva prati bogati zvuk, koji se penje do punkerske energije i žestine novog rocka (“Plemenita igra”, “Veliki bijeg”, “Gledam ljubav”, “Kauč, krevet, frižider”) i spušta u tihe, lirske komade (“Dobra vijest”) ili akustične minijature za kraj dana (“Puno ili sve”).

Bend je ostao vjeran prokušanoj kombinaciji dvije gitare, basa i bubnja, uz sitne začine u pojedinim pjesmama (usna harmonika, metalofon, harmonika…), a produkcija (Pavle Miholjević i Jura Ferina) je uspjela vjerno replicirati koncertni zvuk Djece. Album “Stvari” čini 12 naslova, album je u cjelosti autorsko djelo Djece, dok se u cameo ulogama pojavljuju Ana-Maria Ocvirk iz Svadbas (vokal u “Tomislav Ladan”) i Kruno Šinec iz Pips, Chips & Videoclips.

0 Shares
Muziku podržava