Slipknot neće nastupiti na vlastitom festivalu

domination
607

Slipknot su 2012. pokrenuli vlastiti festival tako što su premijeru odradili kod sebe doma, u Iowi, te sve povezali dvodnevnim eventom (drugi dan u Wisconsinu).

S ciljem da slože nešto svoje i vlastoručno odaberu bendove koji će nastupati, Knotfest su dvije godine kasnije prebacili u strastveni Japan i nadodali Kaliforniju, da bi 2015. odradili kombinaciju Kalifornija – Meksiko. Već iduće godine, osim Meksika i Japana, odradili su i simpatičnu fuziju s Ozzfestom, a ove godine najavljeno je nešto nesvakidašnje.

Naravno da je Slipknot uvijek bio headliner (ili jedan od headlinera) i predstavljao sami vrhunac festivala, a ovog listopada u Meksiku i jednom američkom gradu (opet u varijanti Ozzfest meets Knotfest) Slipknota jednostavno – neće biti.

Iako će biti čudno vidjeti festival koji nosi njihovo ime bez njih, postoji i ponešto logike u cijeloj priči – Slipknot trenutno zbilja nisu aktivni ni u koncertnoj fazi, a čini se da će ih zamijeniti druga ljubav njihovog frontmana – Stone Sour. Ako već nema Slipknota, bit će zanimljivo vidjeti reaktiviranu suradnju Ozzyja i njegovog periodičnog partnera Zakka Wyldea.

Muziku podržava