Slayer je, na žalost milijuna fanova, odsvirao svoje. Američki thrash bend održao je svoj posljednji koncert u areni Forum u Los Angelesu.

Nakon gotovo četiri desetljeća karijere, thrash titani završili su s turnejom, koju su započeli krajem svibnja 2018. te od tada svirali u 30 država diljem svijeta te u 40 američkih saveznih država. Sveukupno su odradili preko 140 koncerata, kako bi svim svojim obožavateljima omogućili da se oproste sa Slayerom.

Muziku podržava

Sudeći po emotivnom opraštanju Toma Araye i ostalih članova benda s publikom, ovo je uistinu bio posljednji koncert. Postojala su nagađanja kako je ovo pomno isplaniran marketinški potez te da će se ponovno vratiti koncertima. Ipak, Kerry King je u intervjuu za Muzika.hr prije tri godine rekao kako neće imati “lažna oproštaljke”. “Kada kažemo da nam je zadnja turneja, više nas nećete vidjeti. Shvaćam o čemu se radi, ljudi najavljuju ‘oproštajne’ turneje i onda im netko ponudi tonu novca da se vrate i nastave raditi to što su radili prije”, rekao nam je tada King.

Podsjetimo, Slayer je Hrvatsku posjetio više puta. Prvi koncert u Hrvatskoj održali su 1998. u Domu sportova, kada je System of a Down nastupio kao predgrupa. Trebalo im je trinaest godina da nas ponovno posjete – 2011. Slayer je nastupio s Megadethom u zagrebačkoj Areni. Godinu kasnije, Slayer je održao koncert s Mastodonom i Gojirom u Dvorištu Jedinstva/Močvare. Godine 2013. Slayer je održao “intimniji” koncert u Tvornici kulture, a posljednji put u Hrvatskoj bili su 2016. na Zagrebačkom velesajmu, kada su pozornicu dijelili s Anthraxom.

Ovo je bila set lista njihovog posljednjeg koncerta u Los Angelesu, u sklopu turneje “Final Campaign” i posljednjeg uopće.

 1. South of Heaven
 2. Repentless
 3. Postmortem
 4. World Painted Blood
 5. Hate Worldwide
 6. War Ensemble
 7. Stain of Mind
 8. Disciple
 9. When the Stillness Comes
 10. (Clean intro was skipped)
 11. Born of Fire
 12. Payback
 13. Seasons in the Abyss
 14. Jesus Saves
 15. Chemical Warfare
 16. Hell Awaits
 17. Dead Skin Mask
 18. Show No Mercy
 19. Raining Blood
 20. Mandatory Suicide
 21. Angel of Death
Muziku podržava