Skin objavila novi solo album

1192

Fake Chemical State” drugi je solo album ekscentrične vokalistice, nekada pjevačice skupine Skunk Anansie. “Radi se o vrlo prljavom, garažnom albumu. Za razliku od prethodnika koji je bio izuzetno mračan, pjesme su puno glasnije i puno agresivnije, no istovremeno i pozitivnije. Zapravo to je preslika onoga kako se ja u ovom trenutku osjećam”, kaže Skin za svoju novu kolekciju pjesama.

Gordon Raphael, poznat po radu sa The Strokes, uhvatio se ovoga puta producentskog posla, a ploču je još krajem prošle godine sjajno najavio single “Alone In My Room“, dostupan samo kao download, a sada album promovira novi singl “Just Let The Sun“.

Skunk Anansie bili su jedan od najznačajnijih britanskih bendova ’90-ih godina, a u Europi su prodali više od 4 milijuna albuma. Nakon raspada banda, Skin je zagazila u solo vode poentirajući debijem “Flashwounds”. U posljednje vrijeme može ju se vidjeti i čuti kako pušta glazbu kao DJ u nekim od najeminentnijih britanskih klubova, te odlazi u male klubove provjeriti mlade i nadolazeće bendove.

Što se osobnih preferenci tiče, kaže da je u posljednje vrijeme rado sluša izvođače poput The Bloc Party, Clor, White Teeth i The Noisettes. Novi album domaćoj, britanskoj publici već je predstavila na intimnoj klupskoj turneji kroz 16 koncerata, a ovoga ljeta već je bookirana za sve najveće Europske festivale.

Muziku podržava