Sir Colin Davis novi predsjednik LSO-a

933

Od 01.siječnja 2007. Sir Colin Davis postaje predsjednik Londonskog Simfonijskog Orkestra, kojemu je bio glavni dirigent od 1995. godine, ujedno je i glavni dirigent s najdužim stažem u tom simfonijskom orkestru. U to vrijeme nastali su neki od neki od opernih koncerata bez premca, npr. Berliozov “The Trojans”, “Peter Grimes” Benjanima Brittena, “Samson & Delilah” Saint-Saënsa i Verdijev “Falstaff”.

Njegovi festivali sa glazbom Sibeliusa, Elgara, Berlioza, češkom glazbom i posljednje Tippetom i Beethovenom bili su dramski vrhunci umjetničkog stvaranja Londonske simfonije. Mnogi nastupi Sir Colina i LSO-a snimani su za “LSO Live” njihovu vlastitu diskografsku kuću (distribucija izdanja ide preko diskografske kuće Decca). Njihova posljednja izdanja uključuju Verdijevog “Falstaffa”, seriju Sibeliusovim simfonija, Dvoržakove simfonije, “The Trojans” za što su osvojili dvije nagrade Grammy – “Peter Grimes” i “Falstaff”.

Sa LSO-om Sir Colin je nastupao diljem svijeta, a i dalje doprinositi radu orkestra i to 10 tjedana u godini, također će zatvoriti proslavu 100 godina LSO-a, 13.07. 2005. izvedbom Verdijevog Requiema u katedrali St. Paul u Londonu.

Muziku podržava