Simple Minds ponovo ne zaobilaze Hrvatsku

1753

Jedna od najvećih britanskih grupa u posljednjih 30 godina, u novom mileniju po treći put gostuje u Hrvatskoj. Europska promotivna turneja posljednjeg albuma “Black And White 050505” dovodi nam Simple Minds ponovo u Zagreb i to u KC Dražena Petrovića u nedjelju, 9. travnja. Za drugo gostovanje Jim Kerra i društva u Zagrebu zaslužan je Impresario.

Premda su od početka ’80-ih među hrvatskom publikom uživali istu popularnost kao i u cijeloj Europi, trebala su proći puna dva desetljeća da Simple Minds napokon nastupe kod nas. Prvi put je bilo to 4. kolovoza 2002. kad su sudjelovali na festivalu Rock On Rock na Krku kao glavne zvijezde programa s Iggy Popom, nakon izlaska tadašnjeg albuma “Cry”. Godinu kasnije, u sklopu “Alive And Kicking Tour 2003”, nastupili su uživo i pred zagrebačkom publikom, 1. srpnja na Šalati. U oba slučaja, Jim Kerr i društvo održali su koncerte za pamćenje.

Sredinom rujna prošle godine Simple Minds objavili su novi album “Black And White 050505“, a prije nekoliko dana okupili su se u kompletnoj postavi: Jim Kerr (vokal), Charlie Burchill (gitara), Andy Gillespie (klavijature), Mark Taylor (klavijature), Eddy Duffy (bas) i Mel Gaynor (bubnjevi), kako bi započeli pokuse i pripreme za predstojeću europsku turneju.

Turneja počinje koncertima u Dublinu 30. i 31. siječnja i u sljedeća tri mjeseca uključuje nastupe u više od 20 zemalja, pretežno u dvoranama srednjeg kapaciteta. Nakon nekoliko svibanjskih termina u Australiji, Mindsi se početkom lipnja vraćaju pred europsku publiku.

Muziku podržava

Za aktualnu turneju Simple Minds pripremaju kompletan materijal s posljednjeg albuma. No, prema najavama, što će turneja više odmicati to se u repertoaru grupe može očekivati sve veći broj svima poznatih pjesama s ranijih albuma, od “Life In A Day”, “Real To Real Cacophony” i “Sons And Fascination” do “Neapolis” i “Our Secrets Are The Same” objavljenog 2003. kad su prvi put svirali u Zagrebu.

Ulaznice se već nalaze u sustavu Eventima (link na www.muzika.hr – Kupovina ulaznica) po cijeni od 250 kuna.

Muziku podržava