Shagrathov rock and roll bend snima prvi album

2988

Frontman i pjevač najpopularnijeg black metal benda Dimmu Borgira, Shagrath (Stian Thorensen), odlučio se okušati i u drukčijim glazbenim vodama. On je naime, prije nešto više od godinu i pol, zajedno s Lex Iconom iz The Kovenanta i Lunom iz Ashes To Ashes osnovao bend Chrome Division, koji će, barem prema najavama, svirati pakeni rock ‘n’ roll.

Zanimljivo je također, da će Shagrath u Chrome Division svirati gitaru, dok je za vokalnog solistu angažiran Eddie Guz, član rock banda The Carburetors. Kako je Lex Icon u međuvremenu napustio ovaj projekt bend, na njegovo je mjesto došao gitarista Ricky Doom, a line-up je upotpunio bubnjar Minas Tiritha, Tony White.

Oni se od početka prosinca prošle godine nalaze u studiju Panzer u Oslu, gdje pripremaju materijale za debitantski album, čiji je izlazak najavljen za sredinu ljeta. Dosad je napravljeno 11 pjesama, koje će uskoro biti ponovno snimljene i preproducirane. Usto, u planu je i snimanje dvaju video spotova s Patrikom Ulleusom, koje će se odvijati u Švedskoj, a oni će biti lansirani u javnost paralelno s albumom.

A koliki je Shagrathov ugled u matičnoj izdavačkoj kući njegovog glavnog benda, Nuclear Blastu, dokazuje i podatak da je Chrome Division potpisao ugovor upravo s tim metal gigantom, koji je već sada krenuo s velikom promotivnom kampanjom, tako da se vjeruje da uspjeh neće izostati.

Muziku podržava
Stisni