Sevilla kaznila Live Nation zbog AC/DC-a

Stjepan Vrečko
3874

Španjolske su vlasti kaznile koncertnog promotora Live Nation zbog odluke da ne isplati povrat novca obožavateljima koji su odlučili vratiti svoje ulaznice kada su saznali da je Axl Rose novi pjevač grupe AC/DC.

Prošle se godine zbog problema sa sluhom iz benda povukao Brian Johnson, a na njegovo je mjesto došao Axl Rose što je bio potez koji se mnogima u početku nije svidio, no kasnije se pokazalo da je frontmen Guns N’ Rosesa i više nego dobro obavio svoju zadaću.Kako su u trenutku odlaska Johnsona neki koncerti već bili najavljeni i kako je dolazak Axla izazvao veliko nezadovoljstvo, Live Nation je objavio da će svima koji ne žele u Sevilli 10. svibnja 2016. gledati AC/DC u ovoj postavi vratiti iznos plaćen za ulaznicu.

Međutim, nakon tri dana prestali su primati zahtjeve jer ih je jednostavno bilo previše.

Muziku podržava

Nakon što je reagiralo španjolsko društvo za zaštitu potrošača, FACUA, gradske vlasti Seville protumačile su taj potez kao kršenje ugovora i kaznile Live Nation sa 15 tisuća eura.

“Objasnili smo da zamjena pjevača znači promjenu bitnih okolnosti ugovora što je posve valjan razlog za traženje povrata novca” kažu iz FACUA-e i dodaju da je Roseovo slomljeno stopalo – zbog kojeg je koncert održao sjedeći na tronu – također izmijenilo osobine nastupa i dodatni je motiv za žalbu.

Unatoč datumu koji je Live Nation postavio kao krajnji rok za podnošenje zahtjeva za povrat novca, iz FACUA-e poručuju da svi nezadovoljni imaju zakonski rok od pet godina od dana koncerta u kojem mogu tražiti povrat novca.

Muziku podržava