Sevendust ponovo u originalnoj postavi

domination
1799

Clint Lowery bio je originalni član Sevendusta još od 1995 i s njima je snimio albume “Sevendust”, “Home”, “Animosity” i “Seasons”. Nakon razilaženja s izdavačkom kućom TVT Lowery je napustio bend i posvetio se svom projektu Dark New Day (s gitaristom i bubnjarom Evanescencea i svojim bratom na basu), a zadnjih godina bio je i touring gitarist Kornu.

U Sevendustu ga je zamijenio Sonny Mayo (iz Snota i Amena) i snimio dva zadnja albuma – “Next” i “Alpha”, te “Chapter VII: Hope & Sorrow” koji tek treba izaći 31. ožujka za 7bros/Asylum. No, time je karijera u Sevendustu za Sonnya gotova.

Još nije potpuno jasno je li Lowery zamjena za odbjeglog Mayoa, ili je Mayo otišao radi povratka Lowerya, ali izjave članova benda su:

Muziku podržava

Morgan Rose (bubnjevi): “Sonny nam je buraz i teško nam je što odlazi. Nije napravio ništa loše i krivo, jednostavno osjećamo da je vrijeme da se Sevendust okupi u svojoj originalnoj postavi.”

Layon Whiterspoon (vokal): “Sve se događa s razlogom. Sonny je super lik i zahvaljujemo mu se na svemu. Kako netko ode od kuće, tako se i uvijek vrati. Nadam se da će svi razumjeti naše razloge. Dobrodošao kući Clint!”

Sam Clint je rekao: “Svi već znate – vraćam se u Sevendust! Uzbuđen sam i nadam se da ću uspjeti pobijediti pritisak koji mi je stvoren radi upotpunjavanja Sonnyevog mjesta koji je napravio genijalan posao od kada me nema.

O razlozima ne želim govoriti, mogu samo reći za sebe – ovo je odlična prilika da opet sviram u bendu kojem dugujem sve. Stvorili smo vezu koju nije lako slomiti. Što se tiče Dark New Daya, zahvaljujem se svim fanovima i ljudima s kojima sam radio. Drago mi je što smo prošli kroz stvaranje glazbe zajedno, nadam se da će album ipak ugledati svjetlo dana, a sa svojim bratom Coreyem neću nikada prestati pisati pjesme.

Nove pjesme Sevendusta koje su napravili bez mene su odlične i jedva čekam da ih sviram s njima. Dat ću sve od sebe, jer ipak je to – Sevendust!”

Muziku podržava