Sestre Haim su BBC-ev Sound Of 2013

1000

Ženski trio iz Los Angelesa koji čine tri sestre Este, Danielle i Alana Haim, pobjednik je nove BBC-eve liste od 15 najuzbudljivijih glazbenih zvijezda u usponu – Sound Of 2013.

Djevojke u dobi od 21. do 26. godine glazbom su se počele baviti još u djetinjstvu kada su ih roditelji okupili u obiteljski cover bend.Sve sviraju gitaru, bubnjeve i pjevaju te povremeno pozovu majku i oca na stage.Njihova je glazba spoj dobrog rocka za zabavu ’70-ih i himničnog synth-pop zvuka ’80-ih godina te aktualnih modernih r&b ritmova.

Uspoređuje ih se s grupom Fleetwood Mac, a do sada su svirale kao predgrupa bendovima Florence + The Machine i Mumford & Sons.

Muziku podržava

Za sobom imaju tri izdanja – EP “iTunes Festival: London 2012” i singlove “Forever” i “Don’t Save Me”, od kojih je potonji dosegnuo 74. mjesto UK charta.

DJ Huw Stephens s BBC Radija 1 bio je entuzijastičan: “Haim imaju nepomirljivu strast za glazbu koja se proteže u njihovim pjesmama. One su briljantne glazbenice koje posjeduju pravi talent za pjesme koje objedinjuju njihove priče o odrastanju u 21. stoljeću s mogućnošću stvaranja klasika.”

Djevojke su se tako pridružile Michaelu Kiwanuki, Jessie J, Ellie Goulding, Little Boots, Adele, Miki, Corinne Bailey Rae, The Bravery, Keane i 50 Centu, izvođačima koji su do sada osvajali ovo priznanje.

Muziku podržava