Za Uskrs najavljujemo uskrsnuće superjunaka Supermana (“Kripton”), dolazi par novih serija (“Trust”, “Barry”), a imamo i brojne nove sezone popularnih serija (“Westworld”, “Sluškinjina priča”). Evo liste s datumima premijera na HBO GO-u i minutažom serija, da lakše bindžate!

1“Kripton” (“Krypton”)

“Kripton” se bavi pitanjem – što da Superman nikada nije postojao? Radnja je smještena dvije generacije prije uništenja Supermanova rodnog planeta i prati Seg-Ela (Cameron Cuffe), legendarnog djeda Čovjeka od čelika, koji je suočen s dilemom od životne važnosti – hoće li spasiti svoj rodni planet ili pustiti da bude uništen kako bi obnovio sudbinu svog budućeg unuka. Izvršni producent serije je David Goyer, scenarist “Čovjeka od čelika” koji se također bavio Supermanom, a zanimljivo je da je serija dijelom snimana i u Srbiji, u produkciji Anđelke Vlaisavljević.

Premijera: 29. ožujka
Bindž traje 7 i pol sati

2“Sluškinjina priča” (“The Handmaid’s Tale”)

Nova sezona opet prati sluškinju Fredovu (Elisabeth Moss) koja živi u Gileadu, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, ljudi su rješenje potražili u fundamentalizmu koji potčinjava žene. Priča 2. sezone vrti se oko trudnoće glavne junakinje koja se bori da oslobodi svoje buduće dijete od užasa Gileada. Elisabeth Moss u seriji glumi bez šminke, tako da se bolje uvodi umor i neispavanost očajne Fredove.

Premijera 2. sezone: 26. travnja
Bindž traje gotovo 11 sati

3“Westworld” 

Sudeći prema traileru, u “Westworld” se vraća većina glavnih likova. A slijedi nam i prava pobuna robota koji više ne žele biti meta za gađanje nego uzvraćaju udarac…O priči se ne zna puno, no procurile su vijesti o soundtracku u kojem će biti dosta modernih pjesama, pa tako i vestern verzija Nirvanine pjesme “Heart-Shaped Box”.

Premijera 2. sezone: 23. travnja
Bindž traje 10 sati

4“Milijarde” (“Billions”)

I u ovoj sezoni serije Chuck Rhoades (Paul Giamatti) i Bobby Axelrod (Damian Lewis) pokušavaju uništiti jedan drugoga, no moraju se suočavati i s ostalim neprijateljima. 3. sezona “Milijardi” uvodi novi lik ruskog milijardera Grigora Andolova kojeg tumači genijalni glumac hrvatskog porijekla – John Malkovich!

Nove epizode svakog ponedjeljka
Bindž traje 12 sati

5“Silicijska dolina” (“Sillicon Valley”) 

U novim epizodama zatječemo dečke iz Pied Pipera na izlasku iz kaosa prošle sezone i bliže nego ikad pravoj slavi i bogatstvu, dok se približava debi njihova novog, decentraliziranog interneta PiperNet. Ali s više novca, neizbježno, dolazi više problema. Dok se Richard bori s direktorskim odgovornostima i pritiscima investitora Monice i Laurie, Dinesh i Gilfoyle prilagođavaju se timu, Jared se trudi sve zadržati na okupu, Big Head nastavlja posrtati na svome putu k sreći, a Jian-Yang dokazuje da nema toga što neće učiniti za brzu zaradu. U međuvremenu, direktora Gavina potpuno obuzima želja da ostane relevantan i pokuša uništiti konkurenciju…

Nove epizode svakog ponedjeljka
Bindž traje 5 sati 

6“Trust” 

Serija Dannyja Boylea o otmici unuka multimilijardera Gettyja već se suočila s tužbom sestre pokojnog Johna Paula Gettyja III. tj. otetog unuka koji je navodno prikazan u lošem svjetlu, kao netko tko je sudjelovao u vlastitoj otmici. Ipak, serija je dobila pozitivne kritike i producenti razmišljaju o snimanju 2. sezone u kojoj bi htjeli objasniti kako je Getty senior došao do basnoslovnog bogatstva i koju je cijenu platio za to.

Nove epizode svakog ponedjeljka
Bindž traje 10 i pol sati

7“Barry” 

Crna komedija o depresivnom plaćenom ubojici Barryju koji otkriva očaravajući svijet kazališta također je dobila pozitivne kritike. Nazivaju ju ‘smiješnom, nasilnom, dirljivom i melankoličnom serijom’, te ‘zaista originalnom krimi komedijom’, a kritičari upozoravaju da serija stalno prelazi iz drame u (tragi)komediju.

Nove epizode svakog ponedjeljka
Bindž traje 4 sata

10 Shares