Naš favorit među novim serijama je – “Naša karikatura od predsjednika”! Istu možeš pogledati na VIP Now, a HBO još donosi zabavnog “Barryja” i napeti “Trust” dok nas Netflix uvodi u svijet britanskih krimića kroz “Collateral” i “Requiem”.

1“Naša karikatura od predsjednika” (“Our Cartoon President”)

Ova animirana komedija ima uporište u stvarnosti jer karikatura od predsjednika je Donald Trump, a ostali likovi su Melania i Ivanka Trump, Mike Pence, Jared Kushner, Paul Ryan…Slavni satiričar Stephen Colbert je sukreator i izvršni producent serije koja je nastala kao spin-off skečeva iz njegovog kasnonoćnog showa, a Colbert u seriji posuđuje glas uglednom novinaru Wolfu Blitzeru.

2 “Trust”

Nakon filma “Sav novac svijeta”, evo i TV verzije istinite priče o otmici unuka najbogatijeg čovjeka na svijetu. Radnja se događa 1973. godine, kada je u Rimu otet mladi Getty, a njegovi mafijaški otmičari računaju na višemilijunsku otkupninu. No, deda Getty nije navikao plaćati nikome…Redatelj serije je Danny Boyle, milijardera Gettyja glumi Donald Sutherland, a u ostalim ulogama su Hilary Swank i Brendan Fraser.

3“Barry”

Glavni junak ove crne komedije je depresivni plaćeni ubojica Barry koji doživi prosvjetljenje u karijeri kad otkrije opojni svijet kazališne glume u Los Angelesu. Barry želi započeti novi život, no njegova ga kriminalna prošlost neće pustiti da ode. Kreator serije, scenarist, redatelj i izvršni producent je Bill Hader koji glumi i naslovnog junaka, a zanimljivo je da je lik šefa agresivne čečenske mafije dobio ime – Goran Pazar!

4“Collateral”

Krimi serija “Collateral” bavi se zagonetnim ubojstvom dostavljača pizze. Detektivka Kip Glaspie (Carey Mulligan) brzo otkriva da je upravitelj picerije neobjašnjivo poslao sirijskog izbjeglicu Abdullaha umjesto redovitog dostavljača. Ubojstvo izgleda profesionalno odrađeno, a jedini svjedok je mlada žena koja policiji daje lažno ime i adresu. Seriju je napisao ugledni dramatičar David Hare (“Žena koju sam čitao”), a režirao ju je SJ Clarkson (“Marvel’s Jessica Jones”).

5“Requiem”

Mlada žena istražuje samoubojstvo svoje majke, pa otkriva da je taj događaj povezan s nestankom djevojke iz malog velškog sela. Ovu BBC-evu seriju možete vidjeti u ponudi Netflixa, a zanimljivo je da ju opisuju dijelom kao triler o natprirodnome, a dijelom kao psihološki horor jer je nadahnuta klasicima kao što su “Rosemaryna beba” i “Ne okreći se”.

6“Nos za zločin” (“No Offence”)

Britanski crnohumorni krimić bavi se skupinom policajaca koji se pitaju što su skrivili da završe u oronuloj policijskoj postaji na krivoj strani Manchestera. Laboratoriji droge, palikuće, neonacisti i zloglasni ubojice svakidašnjica su za ovaj bliski tim predvođen zapanjujuće sposobnom, ali nesumnjivo poremećenom inspektoricom Vivienne Deering (Joanna Scanlon). U prvoj sezoni tim hvata serijskog ubojicu djevojaka s Downovim sindromom, a u drugoj sezoni bore se protiv šefice mafije.

7“On My Block”

Netflixova serija o odrastanju 4 tinejdžera koji se znaju snaći na opakim ulicama Los Angelesa, no sada ih čeka jedno veliko iskušenje – srednja škola! Jedna od kreatorica serije je Lauren Iungerich, poznata kao autorica MTV-eve tinejdžerske komedije ”Awkward”.

Vikendom bindžamo uz Muziku i Vip Now