Ove godine po prvi puta na Martinskoj održat će se Seasplash, najdugovječniji hrvatski festival, posvećen dub i reggae zvuku te soundsystem kulturi, koji nakon 16 godina iz Istre dolazi na izlet u Dalmaciju i zauzima plažu od 18. do 21. srpnja. Na jedno mjesto smo sakupili sve informacije koje trebate znati o 17. izdanju.

Koncert otvorenja Seasplash festivala

Osim programa na Martinskoj festival će i po prvi puta imati koncert otvorenja, 17. srpnja na tvrđavi sv. Mihovila, u samom srcu Šibenika. Dan prije samog početka festivala u 17. Seasplash nas uvodi koncertna atrakcija, šestočlani New York Ska-Jazz Ensemble, a domaću podršku im pružaju Brain Holidays i Bass Culture Sound System.

Koga slušamo ove godine?

Muziku podržava

Ovogodišnji festivalski line up ove godine predvode velika imena kao što su Dub Pistolsi, Lee Scratch Perry, Scientist, Vibronics, Edo Maajka i mnogi drugi, a tu je i niz novih međunarodnih i domaćih izvođača.

Stiže srpski roots reggae bend Soulcraft, sastavljen od iskusnih reggae glazbenika koji su više od dva desetljeća prisutni na sceni i inspirirani roots reggae zvukom ’70-tih i ’80-ih. Od 2017. Soulcraft započinje suradnju s reggae vokalom Ras Mc Beanom iz Gvajane, s kojim i po prvi put nastupaju na Seasplashu. Još jedna mnogočlana glazbena poslastica stiže iz Francuske – veseli osmeročlani francuski bend Joke, koji na jedinstven način spaja rock, funk, dub, reggae, hip-hop, ska i punk glazbu. Nešto brži i žešći zvuk donose njihovi zemljaci Dubamix, koji naginju electro-dub, UK steppa i drum’n’bass žanrovima, a čiji će ovo biti premijerni nastup na festivalu. Po prvi put na festival stižu i talijanski Patois Brothers čiji je zvuk inspiriran umjetnicima kao što su Bob Marley, Johnny Clarke i Black Uhuru.

Hrvatsku dub scenu predstavit će petočlani bend Bamwise koji kombiniraju jamajkanski dub i reggae zvuk sa svježim elementima suvremene elektroničke glazbe. Vraća se i bend koji je prošle godine oduševio publiku svojim obradama roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub hitova – One Dread. Po prvi put na pozornicu Seaslasha penje se i trap bend iz Zagreba – High5, koji su svoj status sjajnog live benda zacementirali s dva odlična albuma.

Poznat i kompletan raspored MainSplash pozornice po danima

seasplash 2019, mainsplash pozornica raspored

Ulaznice

Od sada uz festivalsku ulaznicu koja uključuje četiri dana programa u prodaji su jednodnevne (jedan dan po izboru), vikend (vrijede za petak i subotu) i grupne ulaznice za Seasplash festival. Ako ti i tvoji prijatelji kupite četiri ulaznice, petu vam poklanja Seasplash festival. Uz svaku vrstu ulaznica kampiranje je besplatno.

Ulaznice za koncert otvorenja, ali i festivalske ulaznice možete kupiti i putem sustava Entrio (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

Muziku podržava