Sarah Brightman prva pjevačica u svemiru

Muzika.hr
1207

Slavna britanska pjevačica Sarah Brightman, poznata po glavnoj ulozi u broadwayskom mjuziklu “The Phantom Of The Opera”, obznanila je da je kupila kartu za let ruskim svemirskim brodom.

To je putovanje opisala kao priliku da ispuni želje iz djetinjstva, više nego u najluđim snovima.

Pjevačica planira otići 400 kilometara iznad Zemlje, na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) i tako postati prva svemirska turistica odnosno pjevačica nakon utemeljitelja Cirque du Soleila Guya Lalibertea koji je na svojem putovanju 2009. stavio i crveni klaunski nos.

Muziku podržava

“Nikada nisam ni zbog čega bila toliko uzbuđena. Cijeli život osjećam nevjerojatnu želju da odem na put u svemir i upravo sam ga počela. Nadam se da ću time potaknuti druge da inspiraciju za svoje putovanje crpe iz moga te tako ostvare svoje snove i doprinesu važnosti mandata UNESCO-a u promoviranju mira i održivog razvoja na Zemlji iz svemira” izjavila je novinarima.

Ruski dužnosnici objavili su da će Brightman u svemir poletjeti najvjerojatnije 2015. Cijena nije objavljena, ali može se pretpostaviti da će ona biti barem onolika koliko Rusi naplaćuju američkim astronautima, koji su umirovili svoje raketoplane, za let do ISS-a. A to je više od 50 milijuna dolara.

Brightman je također za siječanj najavila izlazak novog studijskog albuma, naziva “Dreamchaser” kojeg će promovirati na novoj svjetskoj turneji neposredno prije početka svoje svemirske misije.

Muziku podržava