Nakon Dalmacije, turneju krajem mjeseca srpnja nastavljamo u sjevernijim dijelovima na lijepom nam Jadranu, na drugom izdanju Sailor Sweet&Salt Festivala. Gdje i kada? Nakon originalnog prvog izdanja, festival će se ove godine održati 26. srpnja, ponovno u centru grada Rijeke, na Senjskom pristaništu.

Sailor Sweet&Salt festival
izvor: Tomislav Nakić Alfirević, Facebook, Sailor Sweet&Salt festival 2018.

Riječani su već dobro poznati kao aktivni kreatori kulturnih programa na visokoj razini koji potiču okupljanje pomno biranih domaćih glazbenika koji znaju što rade i u tom poslu se daju do maksimuma. Uzevši u obzir činjenicu da je Rijeka ujedno i Europska prijestolnica kulture za 2020. ne čudi informacija da Sailor Sweet&Salt Festival nakon prošlogodišnje, uspješne prve edicije, dobiva nastavak.

Koga Sailor Sweet&Salt Festival dovodi na 2. izdanje?

Muziku podržava

Glavno ime druge edicije je uvijek originalna, zanimljiva i provokativna Josipa Lisac koja se oduvijek izdvajala iz mase. Nakon nedavnog nastupa u Zagrebu, i Riječani će dobiti priliku za doživjeti njezinu magiju uz njene pjesme koje vole sve generacije.

Ove godine ulovite i Chui, mladi hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu te koji nas već nekoliko godina oduševljava kombinacijom jazza, elektronike i rocka. Svaki koncert im je izuzetan doživljaj, pa ako se još niste uvjerili, sada je napokon vrijeme.

Projekt Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević pod nazivom Mr.Lee & IvaneSky fascinira nas otkad se pojavio na sceni. Ove godine će predstaviti novi album “Sailor”, a samo je pitanje kakav nam scenski nastup pripremaju ovoga puta.

Riječki dvojac The SIIDS oduševio je mnoge, čemu u prilog ide i visoka pozicioniranost na našim listama prošle godine za najbolju pjesmu u 2018. Iskusni glazbenici Stanislav Grdaković i Darko Terlević znaju što rade, a svidjet će se svima koji vole moderni zvuk popraćen indie i electro pop/rock elementima.

Ovogodišnji line-up okupit će projekt Mrave brojim, riječkog glazbenika Zorana Klasića Klasa, koji je do sada surađivao s brojnim imenima riječkog rocka.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 60 kuna nalaze se online u sustavu Entrio te na fizičkim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark), uključujući riječki Dallas Music Shop. Cijena ulaznice na dan održavanja festivala iznosit će 80 kuna.

Muziku podržava