SAE Institute Ljubljana prestaje s radom

Leonora Bedić
954

Rad SAE Institute Ljubljana, obrazovne ustanove na području kreativnih medija, nažalost, došao je do svoga kraja.

Razlog zatvaranja je pomanjkanje mogućnosti poslovnog rasta zbog limitiranog tržišta u kojem se nalazimo.

U proteklim godinama nismo imali financijskih poteškoća, također smo djelovali akademski nadprosjećno, što dokazuju odlični rezultati pridobiveni od strane Middlesex University UK (našeg akademskog partnera).

Muziku podržava

Jednostavno nema prostora za povećanje poslovanja, koje se traži kada si na ‘stock-marketu’ i to je razlog zatvaranja… Koji u drugu ruku znači povećanje poslovanja na jednoj od drugih SAE škola u regiji u EU” otkrio nam je menadžer ljubljanskog Instituta, Robi Bulešić.

Na pitanje što će biti s upisanim polaznicima, Robi nadodaje: “Svi studenti, koji trenutno pohađaju naše studijske programe su u fazi da će diplomirati do kraja 10. mjeseca. Do zadnjeg dana radit ćemo profesionalno i omogućiti studentima da usvoje znanje i završe sa studijem.”

SAE Institute s radom je krenuo 1976. godine u Australiji i predstavljao je prvu školu za audio produkciju na svijetu (School of Audio Engineering). Nakon toga je krenuo s proširivanjem i otvaranjem škola po cijelom svijetu.

Zatim kreće kao obrazovna ustanova na području kreativnih medija (Creative Media Education) te dodaje visokoškolske studije koji pokrivaju sljedeće kategorije: Web Development, Digital Film, Interactive Animation, Game Arts i slično.

Ove godine Institut slavi 40. godišnjicu, a trenutno ima više od 50 škola diljem svijeta. Također, jedna od zanimljivosti je ta da je osnivač škole, Tom Misner, porijeklom Hrvat.

S druge strane, SAE Institute Ljubljana s radom je krenuo 2003. te je samim time nudio studij za audio produkciju, web dizajn i razvoj, i interaktivnu animaciju.

U zadnjih 13 godina na Institutu u Ljubljani diplomiralo je više od 600 polaznika, a SAE je između ostalog održavao i edukaciju za tonske tehnike na HRT-u kojih je bilo oko 50.

Muziku podržava
Stisni