Ron Asheton otkrio kako je izgledao prvi nastup The Stoogesa – video

Muzika.hr
615

Ako ste se ikada pitali kako je izgledao prvi nastup The Stoogesa za Halloween 1967., pronaći ćete odgovor na to i mnoga druga pitanja na nadolazećem DVD-u naziva “Blowing Fuses Left & Right: The Legendary Detroit Rock Interviews“.

Izdanje će sadržavati intervjue predstavnika legendarne i iznimno
utjecajne detroitske rock scene iz kasnih šezdesetih godina prošloga
stoljeća.

DVD izlazi početkom srpnja, a među intervjuiranim izvođačima našao se pokojni gitarist Ron Asheton koji se u jednom intervjuu danom 1988. godine prisjetio kako je njegov brat Scott svirao improvizirane bubnjeve napravljene od zamke i praznog spremnika nafte tijekom kobne kućne zabave. Suosnivač The Stoogesa također se prisjetio frontmena Iggya Popa i njegova jamminga na Farfisi dok su se dijelile cigarete širom sobe.

Asheton nije bio jedini izvođač koji je podijelio svoje fascinantne priče s tada 20 godina starim ljubiteljem glazbe iz New Jerseya Gilom Margulisom. Tijekom svog putovanja u Motor City, Margulis – fanatični obožavatelj MC5-a – također je napravio poduže intervjue sa članovima benda Robom Tynerom i Dennisom Thompsonom.

Margulis je čitave 22 godine mislio da su mu intervjui zagubljeni sve dok ih nedavno nije pronašao na videokazetama na tavanu u Garden Stateu. Deluxe edicija projekta također uključuje intervjue s prosvjetiteljima detroitske glazbene scene kao što su menadžer MC5-a u jednom trenutku John Sinclair, Scott Morgan iz The Rationalsa te vlasnik Grande Ballrooma Russ Gibb.

Muziku podržava