Rokamo po playlisti Erotic Biljanovih bisera

Muzika.hr
2562

Erotic Biljan and His Heretics početkom ljeta izdali su novi album kojeg će zagrebačka publika imati priliku poslušati na koncertu 6. listopada u KSET-u.

Pošto se datum nastupa bliži, zamolili smo dečke da nam otkriju kakvu glazbu slušaju, zašto i kada, a odgovor je stigao od predvodnika sastava, Erotic Biljana: “Nije lako složiti listu od 20-ak pjesama koju dijeli pet osoba. Stoga je mene zapala dužnost da složim ovu listu u ime Erotic Biljan And His Heretics. Ima tu svega, jer slušamo široki spektar glazbe, od bluesa, rock’n’rolla, klasičnog rocka, garage rocka, punka do današnjih dana.

Na listi namjerno nisu veliki bendovi poput Stonesa, The Ramonesa ili Motorheada, jer postoji toliko malih ‘bisera’ koji sjaje kao veliki.

Muziku podržava

Veliki smo ljubitelji vinila, uz njih smo odrasli i učili svirati, pa su neke od pjesama na listi s ploča koje sam zadnje nabavio. Na to sam se nadovezao s pjesmama koje slušam u autu, najčešće s CD-a ili USB-a, a kad radim za kompjuterom obično slušam streaming.

Pjesma ‘You Don’t Understand Me’ od The Raconteurs je zapravo s ploče koju sam nabavio nedavno. Nisam bio baš prevelik njihov fan, ali sam naletio na ploče po super cijeni i od kad sam preslušao cijele albume, jako mi se svidjelo. Na spomenutoj pjesmi dominira klavir koji Jack White na kraju ubija. Tu sam pjesmu stavio na listu i zbog raznolikosti, da ne budu samo gitarističke pjesme u prvom planu.

Tako imamo brass sekciju na ‘Born To Die’ od King Khan & His Shrines s izvrsnog zadnjeg albuma ‘Idle No More’ kojeg također imam na ploči i usnu harmoniku kod Holly Golightly na ‘Nothing You Can Say’. Ostale pjesme su uglavnom, kako ih ja zovem, gitarističke, gdje dominiraju gitare – ima tu svega, Amera, Skandinavaca, Engleza, Australaca…

Na kraju bih spomenuo dva mlada benda Fidlar i Bass Drum Of Death, za koje se nadam da će postati veliki, na pravom su putu. Na njima rock’n’roll ostaje…”

Muziku podržava