Roisin Murphy predvodi nove izvođače na Harteri

3612

Riječkom Hartera4 festivalu (13. i 14. lipanj) , na popis izvođača pridodano je četvero novih izvođača: Roisin Murphy, Josh Wink, Mr. C, te Rex The Dog.

Roisin Murphy, irska kantautorica i producentica elektronskog-pop dua Moloko, benda koje je sve zarazio svojim hitovima poput “Sing It Back” ili “Time Is Now”, nakon prošlogodišnjeg nastupa u Zagrebu, dolazi i u Rijeku gdje će predstaviti svoj posljednji studijski album “Overpowered“.

U vrijeme veze s Markom Brydonom, muškom polovicom dua Moloko, žarila je i palila elektronskom scenom, no s prekidom veze došlo je i do razilaženja dua. Murphy se odmah bacila u samostalne vode, te je svoj prvijenac nazvan “Ruby Blue” svijetu predstavila 2005. godine sa samo dva singla. Dvije godine kasnije izlazi “Overpowered“, aktualni album koji je osvojio brojne domaće (irske) i inozemne nagrade.

Muziku podržava

Američki DJ Joshua Winkelman, poznatiji u svijetu glazbe kao Josh Wink, predstavit će hrvatskoj, prvenstveno riječkoj, publici hitove koji su osvajali američke dance ljestvice i omogućili mu suradnju s bendovima poput Nine Inch Nailsa, Mobya i Depeche Modea, te stvaranje vlastite etikete Ovum.

Winku će se na pozornici pridružiti i britanski DJ, glumac i reper Richard West iliti Mr. C, također poznat kao frontmen eksperimentalnog elektronskog benda Shamen, koji su žarili i palili britanskim otočjem 80-ih i 90-ih godina.

Na posljetku, treću četvrtinu invazije britanske dance glazbe čini Jake Williams iliti Rex The Dog koji je pokrenuo dance projekt početkom devedesetih nazvan JX. Projekt je unatoč relativno malom broju remikseva poznatih izvođača i vlastitih singlova postigao izniman uspjeh na europskim dance ljestvicama.

Iako nikad službeno nije prestao djelovati, Williams je karijeru nastavio pod umjetničkim imenom Rex The Dog, pod kojim posljednjih četiri godine radi s, više puta spomenutim, Depeche Modeom, The Knifeom, Soulwaxom, te Goldfrappom.

Do sada potvrđeni izvođači:
Peaches
Turbonegro
James Zabiela
Sebastian
Client
TBF
Elemental
Goribor
Quasarr
Good Day To Die
Klaus
Diskurz

Cijena dvodnevne ulaznice je 180 Kn, a možete ih nabaviti na prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu Berislavićeva 13), te na riječkom kartomatu na Korzu i na kulturaplus.com.

Više informacija o festivalu potražite na myspace.com/harterafest.

Muziku podržava