Rockom do sigurnog sexa

2947

U Zagrebu se pokreće akcija “Znanje je užitak! sex & znanje & rock’n’roll“. Tijekom drugog polugodišta tekuće školske godine u gimnazijama grada Zagreba održavat će se edukativna predavanja (petkom navečer) o prevenciji infekcije HPV-om, nakon kojih slijedi rock koncert ‘demo’ grupa iz same škole u kojoj se edukacija održava, te skupine Metessi & Zvijezde.

Akcija kreće 9. ožujka u V gimnaziji u Klaićevoj ulici. U 19:30, u TV sali, počinje predavanje koje će trajati oko pola sata. Govorit će se o infekciji humanim papilloma virusom i zaštiti od istog, te o ostalim spolno prenosivim bolestima. Predavanje je edukativnog karaktera, namijenjeno adolescentskoj populaciji, a u svrhu prevencije od tih bolesti, te upoznavanja s načinom zaraze, zaštitom i liječenjem.

Predavanje je koncipirano tako da je prihvatljivo mladoj populaciji, bez velikih fraza i stručne terminologije uz primjere iz prakse, te uz aktivno sudjelovanje učenika u raspravi nakon predavanja. Smatra se da je danas u svijetu HPV-om inficirano oko 30-40% adolescentske populacije.

Muziku podržava

Nakon predavanja kako je već spomenuto u gimnastičkoj dvorani Gynmazium bit će održan rock koncert koji će započeti oko 20:30 nastupom ‘demo’ benda, a nakon toga oko 21 sat nastupaju Metessi & Zvijezde.

Nakon ovog prvog predavanja i koncerta, slijedi serija koncerata Metessi & Zvijezda po gimnazijama grada Zagreba, a prvi sljedeći dogodit će se u petak, 23. ožujka u VII gimnaziji u Križanićevoj ulici.

Cijeli projekt pokrenut je na inicijativu dr. Dubravka Lepušića, spec. ginekologa KB Sestara milosrdnica, a u organizaciji udruge Kluba prijatelja V gimnazije, a podržan od Gradskog poglavarstva grada Zagreba, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Muziku podržava
Stisni