Rockmark nije bio dovoljan za fanove Viktora Fogga

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1258

Najljepše je pisati izvještaj o bendu koji te na prvu obori s nogu. To je u utorak, 22. studenog, bio slučaj sa zagrebačkom grupom Viktor Fogg.

Prepun Rockmark, zbog čega je nekolicina ostala vani, ispunio je zvuk sedmeročlane melankolične bande. Volina, flauta, klavijature, dvije gitare, bas i bubanj, instrumenti su koji tvore zvučnu sliku Viktora Fogga, imaginarnog lika kojeg članovi benda oživljavaju kroz svirku.Viktor Fogg bi najlaške bilo svrstati u rang onoga što rade npr. Fleet Foxes i Arcade Fire, iako bi to bila prebanalna kategorija njihove glazbe. Ipak, njihov crossover folk/indie/irish glazbe kreće se na tom terenu, a u pojedinim trenucima kada violina vodi glavnu riječ, zvuče kao Dirty Three. Po senzibilitetu najsrodniji su zagrebačkom bendu Mika Male, jer teme kojih se dotiču uglavnom su ljubavne tematike. Sklizak teren za patetiku, ali bend to vješto izbjegava inteligentnim tekstovima i odličnim aranžmanima.

Odsvirali su kratki set koji se sastojao od stvari koje će uskoro izaći na njihovom debi albumu. Svirku su završili pjesmom, koja neodoljivo podsjeća na “Fairytale of New York” grupe The Pogues. Kratki bis i to je, nažalost, bio kraj.

Muziku podržava

Fanovi, vidno zadovoljni ostali su se družiti s bendom poslije svirke, a Akustika vam iskreno preporuča da obratite pozornost na njih i ulovite ih uživo – prvu priliku imat ćete u 12. mjesecu, kada nastupaju na Zrinjevcu.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava
Stisni