Iako je Robert Plant prije dvije godine odbio 14 milijuna dolara za reunion Led Zeppelina na Desert Trip festivalu, tijekom prošle godine kružile su razne glasine o potencijalnom okupljanju benda povodom ovogodišnje 50. godišnjice osnutka Zeppelina.

Ranije je Jimmy Page bio itekako zainteresiran za reunion, dok je Plant sada nažalost definitivno dao do znanja kako se to neće dogoditi, iako to fanovi očigledno jako žele.

U novom intervjuu za Esquire, Plant je sada izjavio kako bi bio ‘kurva’ u slučaju da pristane biti dio reuniona Zeppelina.

Muziku podržava

Plant, koji se sprema na turneju po sjevernoj Americi s posljednjim albumom “Carry Fire” cijeli intervju je zaključio s ovim riječima: “Za mene, moje vrijeme mora biti ispunjeno radošću, pothvatima, humorom, snagom i apsolutnim samozadovoljstvom. To nije s Led Zeppelin. To je ono što radim u ovom trenutku, s ovim bendom, na ovoj turneji“.

Plant je itekako zadovoljan s vlastitim radom posljednjih 10-15 godina, pa je jasno dao do znanja kako mu neke stvari mogu prilično brzo dosaditi, a pod to je očigledno mislio na Zeppeline, koje više ne planira uzeti u obzir.

“Led Zeppelin su bili nevjerojatna, plodna tvornica zabave u jednom vremenskom periodu, ali to su bila tri nevjerojatna glazbenika i pjevač koji žive u vremenima. Tim vremenima. To me neće zaustaviti da radim ono što radim u ovom trenutku”.

Jedino što je i dalje u planu je izbacivanje remasteriranog reizdanja “How The West Was Won” Zeppelina iz 2003., čiji je izlazak planiran na vinilu za 23. ožujak ove godine. Za sada je to jedino što možemo očekivati za ovogodišnje obilježavanje 50. rođendana benda.

162 Shares
Muziku podržava