Robert Cray predstavio novi album “In My Soul”

474

Legendarni američki blues gitarist i kantautor Robert Cray za sam kraj ožujka najavio je izlazak “In My Soul“, novog studijskog albuma.

Peterostruki osvajač nagrade Grammy za koju je također bio nominiran petnaest puta, album je snimao u studiju Santa Barbara Sound s dugogodišnjim mu prijateljem, Grammyem ovjenčanim multiinstrumentalistom, kompozitorom i redateljem mjuzikala Steveom Jordanom (John Mayer, Keith Richards), dok je za tehnički dio posla bio zadužen Niko Bolas.

Osim autorskih Cray je na albumu inspiriranim zvukom etiketa Stax Records i Chess Records također obradio standarde Bobbya “Blue” Blanda (“Deep In My Soul”) te Isaaca Hayesa i Davida Portera (“Your Good Thing (Is About To End)”), od kojih je potonji 1966. prvi snimio Motownov Mable John, a koji je tri godine kasnije postao hit za Loua Rawlsa.

Muziku podržava

U pjesmi naziva “Hip Tight Onions” koju je napisao skupa s dugogodišnjim kolegom iz benda Richardom Cousinsom odao je počast velikanu Bookeru T. Jonesu, frontmenu skupine Booker T. & the M.G.’s.

Popis pjesama:
You Move Me
Nobody’s Fault But Mine
Fine Yesterday
Your Good Thing (Is About To End)
I Guess I’ll Never Know
Hold On
What Would You Say
Hip Tight Onions
You’re Everything
Deep In My Soul
Pillow (bonus track)

Svoje 17. studijsko izdanje koje naslijeđuje dvije godine staro “Nothin
But Love”, Cray će promovirati na podužoj turneji po Europi koja
započinje u Basingstokeu 2. svibnja.

Muziku podržava