Robbie Williams u zagrebačkom Cinestaru

1451

Najveća pop zvijezda Europe – Robbie Williams vraća se na glazbenu scenu s osmim albumom u karijeri – “Intensive Care“, koji će se na tržištu pojaviti 24. listopada. Album je snimljen u Robbievoj sobi duboko u brdima Hollywooda tijekom posljednja 24 mjeseca, a Williamsu se kao autor ovoga puta pridružio Stephen Duffy.

Album će svoju live premijeru doživjeti na spektakularnom koncertu u Berlinu 9. listopada. Taj one off događaj biti će emitiran diljem najboljih Europskih kino dvorana, uključujući i zagrebački Cinestar, a kasnije ćemo ga moći vidjeti i na TV-u.

“Kada slušam glazbu iz ’80-tih preplave me emocije. Htio sam u pisanju novih pjesama postići isti efekt, da kod nekoga tko će ih danas slušati, za 15-20 godina izazovu poplavu nostalgičnih osjećaja i mislim da smo u tome uspjeli” kaže Robbie.

Jedan od najvećih utjecaja na album imala je pjesma “Louise” skupine Human League, koja je Robbieu i dan danas jedan od najdražih pjesama svih vremena – “Učinilo mi se zgodno napisati nekoliko pjesama iz pozicije Louise. Pa tako nekoliko pjesama na albumu poput “Ghosts” i “Spread Your Wings” imaju sličnu temu – o bivšim ljubavnicima koji još gaje emocije jedno prema drugome” priznaje on.

Muziku podržava