Roadrunner Records nudi fanovima ‘svoj posao’

domination
1189

Roadrunner Records sigurno je jedna od najutjecajnijih i najčešće spominjanijih izdavačkih kuća kada se radi o rock i metal bendovima. Kroz povijest su pod svojim krovom brinuli (i zarađivali na njima) o mnogim utjecajnijim bendovima, ali ih se nerijetko i jednostavno odricali.

U zadnjih par godina dogodilo se dosta promjena u njihovim redovima, uostalom kao i diljem cijelog glazbenog biznisa, pa su osim zatvaranja internacionalnih ureda dolazili i do zanimljivih ideja.

2010. su pokrenuli zanimljiv projekt SignMeTo, svojevrsnu društvenu mrežu za bendove i one koji zauzimaju poziciju jednostavnog slušatelja i/ili kritičara. Budući da to nije zaživjelo u bombastičnim razmjerima koje su htjeli, stranica već neko vrijeme stoji pod etiketom ‘održavanje u tijeku’, pa se Roadrunner sjetio nečeg novog.

Muziku podržava

RoadrunnerRoadCrew je akcija kojom potiču svoje fanove da rade njihov posao (više ili manje). Ideja je da fanovi bendova na različite zadane načine promoviraju izdanja, koncerte ili turneje i time povećavaju fluktuaciju informacija na društvenim mrežama.

Kada neki bend sprema izlazak albuma ili odlazak na turneju, fanovi dobivaju misije (npr. dijeljenje letaka na koncertima, ljepljenje postera po gradovima i sudjelovanje u online akcijama), a za uzvrat im se nudi sudjelovanje i pristup ekskluzivnim sadržajima, razne nagrade ili osvajanje ulaznica za koncerte.

Npr. za zadnji spot Killswitch Engagea “Always”, zadatak je bio komentirati YouTube link i odabrati način kako će ‘screen-shot’ završiti kod šire populacije. Trenutno je najaktualnija akcija oko zadnjeg albuma i nadolazeće turneje Dream Theatera, pa se uključite. Posebno ako želite spremni dočekati njihov dolazak u Zagreb!

Muziku podržava