Rivers predgrupa na Adventskom koncertu u Zagrebu

1328

Ususret ovogodišnjem Božiću, u nedjelju 11. prosinca u K.C. Dražena Petrovića nastupit će The Original USA Gospel Singers & Band koji će svojim moćnim glasovima predstaviti izvorni gospel, glazbu koja već desetljećima inspirira svjetske glazbenike. Posebne gošće velikanima gospela su mlade djevojke iz Rijeke – Rivers.

Rivers svoj repertoar temelje u glazbenom pravcu višeglasne interpretacije, slijedeći svjetske uzore (Neri per caso, Take Six, Swingle Singers, New York Voices …). Glavnu inspiraciju našle su u gospelu, a s tom vrstom nerijetko eksperimentiraju i u ostalim stilovima.

Grupa je započela s radom u Rijeci 1999. godine. Za svoje prvo diskografsko predstavljanje, album “Rivers“, djevojke su odabrale 11 skladbi, od kojih su samo dvije na hrvatskom jeziku. Prva – “Lopov Jack” od Laufera, dok su drugu – “A nigdje vala” prvi put otpjevale na Šibenskom festivalu šansone 2004. godine (ujedno te su godine osvojile nagradu za najbolju interpetaciju). Upravo je ova posljednja skladba, po mišljenju mnogih bila i njihova najveća odskočna daska, koja im je i pomogla da potpišu svoj prvi diskografski ugovor s Aquarius Recordsom.

Muziku podržava