Riječka Gerila na Akustici u Tunelu

1317

Riječka skupina Gerila novo je ime koje će nam u utorak, 9. prosinca, nastupiti u sklopu Akustike u klubu Tunelu. Konačno da u aktualnoj sezoni Riječanima u akustičnom obliku predstavimo – riječki bend!

Nakon zagrebačkih glazbenih imena, koja su se do sada u ovoj sezoni predstavili u sklopu akusticiranja u Tunelu, na red je došlo i jedno riječko ime – rockeri Gerila, okupljeni oko Deana Škaljca.Za one koji uvijek vole znati više, ime Dean Škaljac dobro nam je poznato iz skupine Grad, čije stvaralaštvo je privedeno kraju 2011. godine. Nakon raspada tog benda, Dean je oko sebe okupio novu ekipu glazbenika – i nastala je Gerila.

Skupinu čine Dean za mikrofon, tri gitarista – Igor Stevanović, Sanjin Štanc i Vedran Vučković, basist Marin Tomić i bubnjar Damir Tomić. Kako sami kažu, njihova glazba je mješavina riječkog zvuka, darka i rock’n’rolla. Do sada su objavili nekolicinu singlova, među kojima je i “Nevidljivi čovjek“, s pratećim videospotom nastalim pod redatljskom palicom Damira Jevtića.

Muziku podržava

Za Gerilu ovo je prvi nastup u sklopu programa Akustika, a ujedno i jedna od vrlo rijetkih prilika čuti i vidjeti ih u akustičnom izdanju. Hrabro su priznali kako će im ovo biti pravi izazov, za koji smo uvjereni da jedva čekaju. Mi smo svakako u slatkom iščekivanju.

Ovo će nam ujedno biti posljednja svirka programa Akustike u 2014. godine u Tunelu. Nakon Gerile, slijedi nam Lovely Quinces u Rockmarku (16.12.), a zatim koristimo praznike i zimski odmor. Ponovno se vraćamo na svoje dvije najdraže pozornice 13. siječnja 2015., kada nastavljamo s programom.

Početak svirke u Tunelu je u 21:30, a ulaz je slobodan! Vidimo se!

@akustikasession:
Instagram | Facebook | Twitter

Akustika nosi Reebok Classic.

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava