Rezerve pobjednici treće sezone Karlovačko RockOffa

Leonora Bedić
2217

Sinoćnje superfinale Karlovačko RockOffa okupilo je četiri benda koji su se prema odluci žirija najviše izdvojili u mnoštvu ostalih izvođača koji su se prijavili na ovogodišnje izdanje festivala.

Petak navečer je logično sa sobom donio i prepun Katran i bolju atmosferu nego proteklih tjedana, dok su priliku sviranja pred punim klubom dobili Mangroove, U pol 9 kod Sabe, S3ngs i Rezerve, ali i lanjski pobjednici Gretta.

Mangroove je otvorio večer i ujedno završio s nagradom Hrvatskog društva skladatelja za najemitiraniji singl, s pjesmom “Tvoja” koju su sinoć ostavili za kraj. Na neki način je djelovalo kao da se ne radi o istom bendu kao prethodne večeri. Naime, Mangroove je očigledno prihvatio sitne kritike i savjete i probudio se iz sanjivosti baladne atmosfere.

Muziku podržava

Nakon upečatljivog instrumentala s početka, bend se sinoć prikazao u perfektnom izdanju. Puno bolja set-lista koja je kreirala još snažniji groovy ritam nego prošli put. Mangroove je jučer ostavio živopisni dojam kao da sviraju u nekakvom američkom soul jazz klubu, što nam je i nedostajalo na prošlom njihovom nastupu. Željka je ovoga puta prštala od energije, sve je djelovalo puno dinamičnije nego prošli put, tako da su ovaj put dobili i veću potporu publike.

Nakon njih uslijedile su djevojke i jedan dečko iz sastava U pol’ kod Sabe. Već na početku pjevačica Martina je naglasila da je ovo zadnja svirka s gitaristom Goranom kao diom stalne postave. Njihov nastup je djelovao još vrckaviji i prpošniji nego prošloga puta, ali se pokazao i kao njihov najbolji koncert na ovom festivalu, uzevši u obzir da je ovo bio treći put da su zasvirali na RockOffu.

Razlog vjerojatno leži u tome što su puno više emocija unijeli u pjesme, naročito u “Starimo” koja ima najsnažniju poruku. Zbog svega toga ne čudi i da su na kraju dobile nagradu Hrvatske glazbene unije za najbolju izvedbu koju je ovoga puta popratilo puno više ljudi nego prethodnog puta.

S3ngsi su treći po redu okupirali pozornicu i zasluženo pobrali nagradu Karlovačkog koja im je na kraju i dodijeljena, za koncertnu nadu godine, a bend također očekuju i nastupi u organizaciji Karlovačko RockOffa tijekom 2017. Uz karakterističan sirovi zvuk, S3ngsi su ovoga puta poradili i na vizualnom aspektu, jer su izašli na stage u potpunosti usklađenom outfitu. Proveli su nas kroz žešće pjesme, pa malo plesnije, ali i nešto smirenije i emotivnije indie rockerske u Arctic Monkeys điru.

Iskreni, dinamični, energični i neoptereći ičime dok su na pozornici – tako izgledaju i zvuče S3ngsi dok su na pozornici. Sinoć ih je izdvojilo i to što su djelovali kao da imaju vlastiti solo nastup i da je cijela publika u Katranu samo njihova. Interaktivnost s publikom je također na nivou i to se pokazalo kao još jedna od njihovih prednosti jer su u prvim redovima skupili svoje najvjernije prijatelje fanove u jednakim majicama s natpisom “Lesi se vraća krući”.

Rezerve iz Makarske su svojim zaraznim punk rock pjesmama ponovno odradile kvalitetan, beskompromisan i energičan show kao protekla dva puta. S time su dokazali da kod njih apsolutno nije bitno sviraju li prvi ili posljednji jer će uvijek dobiti najveću potporu publike. Čak štoviše, Rezerve uvjerljivo imaju i najluđu publiku koju je neki bend imao u Katranu.

Oko njih nema previše filozofije jer je u pitanju pravi rock’n’roll za uživanciju, sa zaraznim pjesmama koje bez problema ulaze u uho. Sasvim opravdano, Rezerve već sada čine sam vrh mlade rock scene s našeg područja, koja će u vrlo kratkom periodu početi puniti i prostore kao što je primjerica Tvornica.

Dakle, bili su za par nijansi bolji od ostalih bendova, pa sasvim logično i otišli kao pobjednici treće sezone Karlovačko RockOffa koja je sinoć završila u Shock Show Industry Katran. Također su nagrađeni i snimanjem tri singla i videospota u profesionalnoj produkciji, čime su se pridružili pobjednicima prethodnih izdanja festivala, M.O.R.T.-u i Gretti.

Dobar poticaj i za sve druge glazbenike da okušaju sreću i pokažu što znaju i umiju i na sljedećem, četvrtom Karlovačko RockOff festivalu iduće godine.

Muziku podržava