Reunion Crime & The City Solution

550

Kultna australska post-punk/art-punk grupa Crime & The City Solution ponovo je na okupu.

Vijest je potvrdio frontmen, osnivač i jedini originalni član, australski pjevač i kompozitor Simon Bonney te također za početak 2013. najavio izlazak njihova novog studijskog albuma, naziva “American Twilight”, koji će naslijediti “Paradise Discotheque” iz 1990. godine.

Album je sniman u Detroitu, a objavit će ga kuća Mute Records/EMI Music.

Muziku podržava

Bonney je članovima berlinske, ujedno i posljednje, faze benda (1987. – 1990.), violinistu Bronwynu Adamsu i gitaristu Alexanderu Hackeu iz grupe Einstürzende Neubauten, pridružio vizualnu umjetnicu Danielle de Picotto, bubnjara Jima Whitea iz grupe Dirty Three, gitarista Davida Eugenea Edwardsa iz bendova 16 Horsepower i Woven Hand, bivšeg basistu benda Dirtbombs Troya Gregorya te klavijaturista Matthewa Smitha.

S njima će se najesen otisnuti na njihovu prvu turneju nakon više od 20 godina na kojoj će uz materijal s novog albuma također izvoditi reinterpretacije uradaka iz berlinskog i londonskog perioda. Tijekom potonjeg (1985. – 1986.) postavu benda također su činili bivši članovi The Birthday Party, gitaristi Mick Harvey i Rowland S. Howard (R.I.P.) te bivši bubnjar Swell Mapsa, pokojni Epic Soundtracks. Turneja će za sada uključivati samo nastupe po SAD-u i Europi – kreće iz Denvera 18., a završava u Berlinu 31. listopada.

No prije svega toga na tržištu će se u izdanju Mute Recordsa 24. rujna pojaviti kompilacija “An Introduction To Crime & The City Solution – A History Of Crime: Berlin 1987-1991” koju su osobno sastavljali članovi benda, a na kojoj će se naći po nekoliko pjesama sa svakog od tri posljednja studijska albuma snimljena u Berlinu – osim “Paradise Discotheque” tu su također bili “Shine” iz 1988. te “The Bride Ship” iz 1989. godine.

Muziku podržava