Retro Pult na Akustici u Rockmarku

1386

“A gdje je rock?” zapitala su se četiri momka iz Varaždina, okupljena pod imenom Retro Pult. I mi se to isto ponekad pitamo, pa ćemo odgovor pokušati pronaći 25. listopada na Akustici u Rockmarku.

Nakon ‘vatrenog’ otvorenja, nastavljamo s akustičnim utorkom u spomenutoj knjižari i upravo ćemo 25. listopada ugostiti rockere Retro Pult, u akustičnom izdanju.Članovi Retro Pulta su Janko Kralj (gitara, glavni vokal), Igor Kranjec (bas gitara), Igor Vilaj (akustična gitara) te Damir Šalajić (bubanj). Budući da svi studiraju, kao pravi uzorni studenti uspjevaju uskladiti svoje akademske obveze s ljubavi prema glazbi, u kojoj, kako sami kažu ‘pronalaze ispušni ventil, dnevnik, odmor, druženje, kako tko i kako u koje vrijeme’.

Nakon EP-a s tri autorske pjesme, odlučili su se za profesionalno snimanje singla i tako u suradnji s Denykenom (Vatra, Hladno pivo…) snimili pjesmu “Spas na nekome“. Nakon što je snimljen u zagrebačkom studiju, singl je otputovao preko bare, u SAD, na mastering kod Brada Blackwooda (Maroon 5, ZZ top), a zatim je popraćen i videospotom, pod redateljskom palicom Siniše Glogoškog.

Muziku podržava

Svirka počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Retro Pult – web // Facebook // YouTube//Twitter // MySpace

Akustika @ Rockmark – Facebook // Twitter // akustika@rockmark.net

(Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba
ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se
sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju
temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne
glazbe)

Muziku podržava