Rekorder Robbie Williams

1364

Najnoviji DVD najveće europske pop zvijezde, Robbie Williams-a već po svom izlasku zasjeo je na vrhove top lista u raznim krajevima svijeta. “What We Did Last Summer“, dokument Robbievog trijumfa na Knebworthu, postigao je zlatnu nakladu u Švedskoj i Nizozemskoj, te trostruko platinastu u Australiji i Portugalu.

U Njemačkoj se ova priča nastavlja, jer tamo je “What We Did Last Summer” u prvom danu zabilježio nakladu od 18.000 primjeraka popevši se na prvo mjesto liste prodaje svih glazbenih izdanja, kao i u susjednoj Austriji.

“What We Did Last Summer” sada je i službeno proglašen najbrže prodavanim glazbenim DVD-om svih vremena u Velikoj Britaniji. Tako je Robbie pretekao svoje direktne konkurente, U2 i Red Hot Chilli Peppers, koji su također isti tjedan izašli sa live DVD izdanjima, prodavši se naspram njih u omjeru pet prema jedan.

Muziku podržava

Prvi tjedan u Britaniji DVD “What We Did Last Summer” prodao se u preko 46.000 primjeraka, skoro duplo nego dosadašnji rekord koji su držali Led Zeppelin. Robbie je sada u laskavoj poziciji da se nadmeće sa samim sobom za najprodavaniji glazbeni DVD svih vremena, na britanskom tržištu. Njegov posljednji DVD “Live at the Albert”, srušio je također po svom izlasku sve dotadašnje rekorde prodaje DVD-a, sa prodanom nakladom 138.000 primjeraka. Kako sada stvari stoje “What We Did Last Summer” doseći će te brojke do kraja godine.

Objavljivanje DVD- a “What We Did Last Summer” označava ujedno kraj sjajne turneje koja je trajala 12 mjeseci i čiji će se zadnji koncert održati 14. prosinca u Sydney-u. Robbiea je samo tijekom ljeta vidjelo više od 1.4 milijuna ljudi. Koncert u Knebworthu definitivno je najveći open- air događaj svih vremena u Britaniji, kojemu je prisustvovalo 375, 000 fanova u tri dana. CD “Live at Knebworth” pušten je u prodaju 29. rujna, te je postao najbrže prodavanijim live albumom ikada u Velikoj Britaniji. U prvom tjednu prodano je 117.863 primjerka, a već sada je ta brojka došla da 300.000.

Muziku podržava