“Redrum” novi videospot Them Moose Rusha

Muzika.hr
639

Bjelovarski progresivni rock trio Them Moose Rush objavili su singl pod nazivom “Redrum” koji je dobio i svoj popratni videospot.

Nakon nastupa na INmusic festivalu, bend nastavlja s pripremama za izlazak novog studijskog materijala, drugog dijela “Three pi” trilogije, koji se očekuje u rujnu. Nakon spotova za singlove “Dark Sun” i “Mercy Red, ovoga puta pokazali su mračnije lice koje je usklađeno s atmosferom pjesme što je i glavni zadatak u njihovom pristupu.

Spot je nastao u zajedničkoj suradnji benda i producenta Marka Mrakovčića: “Mark je već tijekom miksanja imao izrazito vizualne asocijacije na ovu zahtjevnu pjesmu. Spontano smo se svi složili kako ćemo odvojeno snimati kadrove te se nalaziti i postepeno ih slagati u jedan atmosferičan i dinamičan horor kolaž.

‘Redrum’ je inspiriran kultnim filmom ‘The Shining’ pa smo od samog početka pjesmu radili konceptualno – primjerice cijeli uvodni riff isto zvuči i ako se pusti unatrag (hint – redruM), atmosfera je uvrnuta, šapat na kraju citira jedan dio iz filma, a ima još dosta toga što ćemo za sad ostaviti slušateljima da otkriju.”

Muziku podržava