Ljeto u Močvari započet će žestoko 22. lipnja uz američki heavy/stoner rock bend Red Fang za čiji smo ti koncert sredili i povoljnije ulaznice putem našeg Fan Cluba.

Ekipa iz Oregona od 2005. probija se na mnoge festivalske i klupske pozornice i ostavlja pozitivan dojam sve do danas zahvaljujući njihovom klasičnom, ali ujedno i autentičnom stilu koji su uspjeli čvrsto održati na svoja četiri studijska albuma.

Osim mnogih razvaljotki na festivalima i u klubovima, Red Fang imao je čast nastupati i u “Late Show with David Letterman” 2014. godine nakon objave trećeg studijskog albuma, a iste su godine svirali na turneji kao predgrupa poznatim švedskim bendovima Opeth i In Flames.

Muziku podržava

Red Fang je stilski, kao što je već navedeno, opisan kao mješavina heavy metala i neke vrste stoner rocka, a njihova se glazba, po mom mišljenju, ne može u potpunosti doživjeti ako se ne sluša glasno. Stoga se njihove nastupe uživo definitivno isplativo pogledati i poslušati za potpuni dojam.

Bend je zanimljiv i zbog vrlo neobičnih spotova, zbog čega sam imao čast i priliku o tome zagnjaviti njihovog bubnjara Johna Shermana. Osim spotova, u nastavku sam se osvrnuo i na mnoge druge aspekte ovoga benda koji su u meni pobudili znatiželju.

Volite li uništavati stvar ili ste to radili samo u svrhu snimanja spota za pjesmu “Wires”?

Naravno da volimo uništavati stvari, isto kao što ih volimo stvarati. Ima nešto čarobno u zabijanju autom u zid boca s mlijekom. To je stvarno zadovoljavajuće.

Koliko ste piva popili dok ste snimali spot za pjesmu “Prehistoric Dog”, i je li se itko od vas porezao na limenke piva dok ste ga snimali?

Sigurno smo popili više od preporučene doze. Potrošena je nezdrava i ne baš mudra količina piva. Da, svi smo dobili razne rezove od nošenja oklopa za pivo, ali vrlo malo krvi je proliveno.

Jeste li ikada probali hrvatska piva?

Da! Prošli put kad smo bili u Hrvatskoj probali smo nevjerojatna piva – neke prilično lude stvari. Radujemo se ponovnom degustiranju više hrvatskih piva, alkoholnih pića, vina, sireva, mesa, kruha i svih vrsta jela.

Što je važno u stvaranju glazbe za vas; točnost ili groove?

Za mene je to definitivno groove. Vaše srce ne tuče u savršenom mehaničkom ritmu – ništa u životu ne događa se savršeno odmjerenim tempom, pa tako ni glazba ne bi trebala.

Volite li klubsku ili festivalsku atmosferu?

Festivali su super zabavni za sviranje, ali naše srce pripada klubu, gdje je razdvajanje između benda i publike daleko manje, a veza mnogo veća.

Red Fang
Red Fang “Whales and Leeches” press photos 2013
Koje je vaše najgore, a koje najbolje iskustvo na turneji?

Najgore bi definitivno bilo prevrtanje našeg kombija – to je bio najstrašniji doživljaj na turneji. Sretni smo što smo preživjeli to iskustvo. Vrlo je teško izabrati “najbolje” iskustvo, jer je na turneji bilo MNOGO nevjerojatnih trenutaka. Možda je ne-umiranje kad smo se prevrnuli u kombiju bila najbolja stvar koja nam se dogodila na turneji.

Planirate li stvari ili živite u trenutku?

Oboje!

Kao bend izgledate vrlo opušteno i ne shvaćate se previše ozbiljno. Je li to istina?

Istina, ne shvaćamo se vrlo ozbiljno. Pristup glazbi nam je ozbiljan, ali pretpostavljam da sami za sebe to nismo.

Što je nešto što biste željeli postići u karijeri što još niste učinili?

Volio bih posjetiti Japan.

Kako biste opisali svoj zvuk nekome tko nije čuo Red Fang?

Glasan, heavy rock. Možda i neki metal. Nekako čudan, ali ne previše čudan.

Muziku podržava