Umjesto da si pozorno slušao predavanja u školi, ti bi na papirić bacao rime. Maštaš o sudjelovanju na battle rapu i uvjeren si da bi izdominirao? Ako se smatraš dobrim u bacanjem freestyle rima, Red Bull RapLika pravo je mjesto za tebe.

Riječ je o natjecanju u hip-hop improvizaciji na zadane teme, koje su beskonačne. Prijašnjih godina, neke od tema bile su Donald Trump, Real Madrid i Jeal-Claude Van Damme. Natjecanje funkcionira kao battle, na licu mjesta se protivnika treba “poraziti” improviziranim rimama, smišljenim, naravno, na licu mjesta. Beatove će natjecateljima pripremiti DJ Oliver, trećina popularnog Krankšvestera. Najbolji iz državnih finala Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije bore se na koncu u regionalnom finalu za kralja freestyle repanja regije.

Red Bull RapLika

Muziku podržava

Vojko nije tek tako spomenut u naslovu. Naime, Vojko će biti član žirija koji bira pobjednika. Za one koji se ne pokažu briljantnima, mogao bi iskoristi vers iz “Krek kuće” – “Triba si ostat doma slušat Smithse, pič** jedna”. Osim Vojka, sudački tim činit će Saša iz TBF-a, Žugi, Toza i poglavica Muzike.hr – Edo Plovanić. U pauzama će nastupiti Grše, Žugi i Saša iz TBF-a, a u voditeljskoj ulozi naći će se Kandžija i Toxara.

Ako misliš da bi se mogao dopasti Vojku, koji je popularizirao multi rime, kao i drugim članovima žirija ovog natjecanja, prijavi se na službenoj web stranici Red Bull RapLike. Na web stranici je potrebno stvoriti profil i snimiti jednominutnu hip-hop improvizaciju na zadane riječi. Svi vi koji se odlučite za prijavu, morate znati da za snimku imate samo jedan pokušaj. Prijave su otvorene do utorka 29. listopada. U nastavku možeš pogledati finale prošlogodišnjeg izdanja, na kojem je beogradski MC Samuraj Krek nadmašio Arota, pobjednika iz 2017. godine.

Hrvatsko finale održat će se 8. studenog u Dvorani Pauk u Zagrebu. Ulaz će biti slobodan, a battleovi počinju u 21 sat. Što se tiče regionalnog finala, ono se ove godine seli u Sarajevo, nakon to je prošle dvije godine domaćin regiReonalnog natjecanja bio grad Tuzla. Sve informacije i vijesti o državnim finalima dostupne su na www.redbull.hr te na Facebook profilu i službenoj stranici natjecanja.

Muziku podržava