Red Bull Music Academy dovodi Cheza Damiera u Zagreb i Split

Promo članak
440

Red Bull Music Academy u ožujku će posjetiti i Hrvatsku. Institucija
koja 18 godina svojim pristupom glazbi okuplja talentirane
instrumentaliste, producente, DJ-e, vokaliste i druge stvaratelje
glazbe, u 2016. godini svoj će dom postaviti u Montrealu i u njemu
ugostiti 70 najtalentiranijih glazbenika iz cijelog svijeta.

Ime koje će početkom ožujka predstaviti Akademiju većini glazbenih sljedbenika već je poznato.

Legendarni Chez Damier svjedočio je nekim od najznačajnijih trenutaka u povijesti house i techno glazbe. A svoju priču ispričat će 3. ožujka u 18:00 sati u Zagreb Eye Vidikovcu, nakon čega će posjetitelje počastiti setom na istom mjestu.Sutradan, 4. ožujka, Chez putuje u Split, gdje će nastupiti u klubu Judino drvo. Kao uvertira u Chezov set u Zagrebu i Splitu, za pult će prije njega stati Eddy Ramich.

Chez je jedan od onih koji je uvelike pridonio svjetskoj house sceni. Sa svojim partnerom Ronom Trentom zaslužan je za osnivanje Prescription Recordsa, naširoko poznatog kao jednog od najvećih house labela svih vremena. Tu su još i njegove uloge u stvaranju The Morning Factorya, kao i komada glazbene povijesti koje dokazuju njegov doprinos house glazbi tijekom godina, kao što su KMS, The Music Institute i The Belleville Three.

Muziku podržava

U svojoj umjetničkoj ulozi, Damier predstavlja savršen spoj: svoju smjelost zadržao je od 1989. sve do sada, a kada to poveže sa svojim jedinstvenim naslijeđem, njegov DJ performans dvostruko je impresivan. Danas su njegovi setovi potpuno unikatni, i ne samo zbog iskustva i znanja kojim raspolaže.

Nakon svojevrsne stanke, serija izdanja za njemački label Mojuba dali su naznaku da se Damier vraća novonastalim umjetnicima pokazati pravi put. S nastupima po manje-više svim kutovima zemaljske kugle, Chez je današnji house junak.

Muziku podržava