Recesija ne utječe na festivale, no slijedi loša godina

Muzika.hr
1954

Portal NME.com objavio je rezultate nedavne ankete i kako se čini, 2013. neće biti dobra godina za festivale, barem što se Velike Britanije tiče.

Tijekom 2012. godine posjećenost festivala bila je u laganom padu, a kada su ispitani oni koji su u tekućoj godini pohodili festivale, rezultati su pomalo neočekivani: samo 19 posto izjasnilo se kako će i nagodinu posjetiti neki festival, dok je više od polovice ispitanih kazalo kako nema namjeru biti dio festivalske publike u 2013. godini.

Prenapučenost i predugo čekanje u redu za ulazak jedni su od razloga koji odvraćaju posjetitelje, dok 35 posto ispitanika iz grupe koja neće posjećivati festivale smatra da su preskupi, 18 posto kaže da im smeta loše vrijeme i blatnjava podloga, a četvrtina će prije otputovati nekamo nego otići na festival.

Prema istom istraživanju, recesija nema nikakav utjecaj na posjet festivalima, no 25 posto ispitanih ipak kaže da posjećuju manji broj njih, dok otprilike jednaki postotak kupuje ulaznice za one jeftinije festivale.

Muziku podržava