Reakcije nakon smrti Jeffa Hannemana

domination
5007

Glavni autor i gitarist Slayera – Jeff Hanneman umro je prije nekoliko dana i vjerojatno bi bilo najbolje pustiti ga da počiva u miru. No, reakcije diljem scene pokazuju koliko je značio metal zajednici, a neke dodatne vijesti bacaju novo svjetlo na njegov odlazak.

Svaki član svakog benda koji drži do sebe barem je kratko uputio posljednji pozdrav na Twitteru ili Facebooku, ali najzanimljivije je ipak čuti kako su to doživjeli njegovi suputnici iz Slayera.

Službena stranica benda na ulasku se oprašta od brata, a bend se netom pred smrt vratio s festivalske turneje po Australiji.

Muziku podržava

Kerry King je u svojem, pomalo bezosjećajnom, stilu samo nazdravio za kolegu na ovogodišnjim Metal Hammer nagradama Goldan Gods, a Dave Lombardo (za kojeg ni ne znamo je li još uvijek član benda) pozdravio ga je riječima: “Duboko sam šokiran, tužan i bez riječi. Teško mi je uopće napisati što trenutno osjećam. Moje srce je s Kathy Hanneman.”

Zanimljivo je i čuti što kaže Gary Holt, čovjek koji ga je zadnjih godina mijenjao na pozornici: “Vijesti su me slomile! Totalno sam šokiran i trenutno osjećam samo razarajuću tugu! Jeff, buraz, bila mi je čast što sam pokušavao odati čast tvojim pjesmama najbolje što sam mogao! Samo je jedan Jeff Hanneman, a ja se samo mogu nadati da ću svirati te pjesme s jednakim žarom s kojim si ih ti napisao i odsvirao…”

Osim reakcija, stižu i svakojake vijesti o pravim razlozima njegove smrti. Stranica The Gauntlet izvještava kako se Jeff u potpunosti oporavio od štete koju je napravio ugriz pauka, ali da se nije htio vratiti u bend i da se udaljio od ostalih članova.

Ono što je bio njegov stari problem je jetra, pa je bio čak i na listi čekanja za presađivanje. Zadnje vrijeme situacija se jako pogoršala, jer je “pio Heneken i vodku za doručak, ručak i večeru“, a fizičko stanje izazivalo je da se napije već nakon dva pića. Jeff je odbijao slušati savjete doktora i prestao se pridržavati propisane fizikalne terapije.

Na žalost, tijelo to više nije moglo izdržati i napustio nas je prije no što se situacija u Slayerima uspjela ljudski riješiti.

I sada najbolesnija reakcija! Već smo često slušali gnjev Westboro Baptist Church na metalce i metal bendove. Ti ekstremisti već su najavili da će upasti na Jeffom sprovod i ‘oskvrnuti ga na božji način’. Čak su i najavili kako će preraditi riječi “Crazy Train” Ozzya Osbournea na način da pokažu ljudima kako Bog samo čeka da im uzme njihove ‘lažne idole’.

Muziku podržava