Razišli se Therion

1863

Zbog različitih ciljeva i pogleda na budućnost benda, Christofer Johnsson, Kristian Niemann, Johan Niemann i Petter Karlsson, aktualna postava Theriona, odlučila je da svatko krene svojim putem.

Christopher će nastaviti rad s Therionom, dok će se braća Niemann, te Petter posvetiti radu s drugim bendovima i projektima.

U priopćenju objavljenom na web stranici benda, koje su potpisala sva četvorica, kaže se, uz ostalo, da je za bend dobro što se razlaz desio puno prije snimanja novog albuma i svjetskog toura. Isto tako, bez obzira na prekid suradnje, ostat će prijatelji, a zajedno će raditi na materijalima na novi Therionov DVD.

Muziku podržava

Kristian i Johan su u nekoliko navrata najavljivali da pripremaju materijale za snimanje novog albuma s bendom Demonoid, kojeg su kao projekt osnovali zajedno s Christopherom 2004. godine, kada su i snimili hvaljeni album “Riders of the Apocalypse”.

Nakon Christopherove odluke da više neće pjevati, on je napustio taj projekt, a zamijenio ga je Emperor Magus Caligula, pjevač švedskih black metalaca Dark Funeral. Stoga je realno očekivati drugi Demonoidov album, odnosno nastavak rada ovog benda i braće Niemann u njemu.

Što se pak tiče bubnjara Pettera Karlssona, njemu je jedini ozbiljniji angažman bio onaj u Therionu, no sudeći prema kvalitetama, u koje smo se i mi mogli uvjeriti na dva zagrebačka koncerta, teško je vjerovati da će dugo biti bez posla.

Muziku podržava