Raspao se Audioslave!

domination
2011

Chris Cornell završio je priču o Audioslaveu i prekinuo svoju suradnju s tri člana Rage Aginst The Machinea riječima: “Zbog nepremostivih osobnih konflikata i glazbenih razlika odlazim iz benda Audioslave. Želim dečkima svu sreću u budućnosti.”

“Ne želim više biti u bendu. Odmah na početku je bilo problema, ali smo se super nosili s njima. Snimili smo tri odlična albuma, dobro smo se slagali ali i imali smo neka razilaženja. Trenutno sam usredotočen na samostalnu karijeru. Nove pjesme su dosta drugačije od svih mojih dosadašnjih radova.”

Cornell trenutno radi na svojem drugom albumu “Carry On” koji će svjetlo dana ugledati početkom svibnja. Na albumu me 14 pjesama koje je producirao Steve Lillywhite, a među njima je i obrada “Billy Jean” od Michael Jacksona koju je Cornell često znao izvoditi uživo. Na albumu će biti i pjesma “You Know My Name” iz zadnjeg James Bonda.

Muziku podržava

Osim njega, glazbenu karijeru nastavlja i preostala trojka u svom bivšem bendu, a za sada je najavljen samo nastup na Coachella festivalu u Kaliforniji, a o njihovom ponovnom okupljanju Cornell priznaje da je iznenađen: “Iznenadilo me sve skupa, ali nikad ni nisam inzistirao da mi objasne razloge njihovog raspada, jer sam i sam par godina prije toga izašao iz benda i znam kako je to. Ali, u svemu ovome nema nikakvog animoziteta i mislim da je odlično što se Rage opet okupio!”.

O eventualnom ponovnom okupljanju njegovog Soundgardena kaže: “Nikad ne reci nikad. Ako napravimo zajednički koncert, zašto ne?! Turneja ne bi imala smisla, a novi album je možda moguć jednog dana, ali zbilja ne znam što bi se moralo dogoditi za tako nešto. Sve u svemu, drago mi je da fanovi Soundgardena mogu na miru slušati naše albume, bez straha da će ih nekakav koncert ili novi album razočarati.

Ipak, nisam s nikime iz Soundgardena razgovarao niti smo se čuli u vezi ponovnog okupljanja. Mi smo zadovoljni s načinom kako je sve završilo. Nismo ostavili nikakve repove i nikada nismo bili bend koji bi se raspao i onda tvrdio ‘nikada ne želim više vidjeti te šupke!’ Razgovarali smo puno puta od onda, ali za neko okupljanje mislim da nije vrijeme.”

Muziku podržava
Stisni