Raspali se God Forbid

domination
492

Američki novovalni metalci God Forbid ovih dana su se i do kraja raspali. Nakon gubitka nekoliko članova, čini se da je pritisak ipak postao prevelik.

Bend koji je nastao 1996. u New Jerseyu, prvi veliki udarac doživio je odlaskom gitarista Dallasa Coylea 2009., a nedavno mu se u sličnoj odluci pridružio i brat Doc Coyle. Čini se da je njegovo obraćanje javnosti samo ubrzalo i odluku ostatka benda.

Doc je na svojoj stranici napisao i svojevrsni manifest, iz kojeg se ističe: “Sjećam se kako nam je manadžer u jednom trenutku rekao da su nam prilike ograničene jer smo prežestoki. Sjećam se i zajedničkih turneja s bendovima kao što su Avenged Sevenfold, Bleeding Through i Trivium na kojima se jednostavno nisam mogao osjećati shvaćenim. Sjećam se i koncerata na kojima smo bili glavni, ali su ljudi odlazili prije našeg nastupa, jer su došli vidjeti Glassjaw i Diecast koji su nam bili predgrupe. Ma sjećam se i kada je cijela publika otišla s našeg nastupa kako bi vidjela Killswitch Engage na susjednom stageu koji su imali prvi koncert s Howardom Jonesom. Sve to je i mene i cijeli bend znalo učiniti jako nesigurnima.”

Muziku podržava

U međuvremenu, kratkotrajni gitarist Matt Wicklund, koji je s bendom snimio zadnji album “Equilibrium” potvrdio je da se okreće svojem glavnom projektu Ghost Ship Octavius.

Ostatak benda i dalje se drži po strani, a službena facebook stranica navodi samo kako će “ubrzo početi kreirati službenu objavu da su se raspali” (?!) Internet kanali i dojmovi ipak govore kako je bend zadnje vrijeme imao jako puno međuljudskih problema i kako je ovakav potez bio logičan i jedini moguć.

Muziku podržava