Randy Blythe i službeno – slobodan čovjek

domination
2096

Vjerojatno nije lako biti u koži Randya Blythea, vokala Lamb of God tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Stvar je krenula je još davne 2010. kada je u Pragu na njihovom koncertu poginuo jedan fan, no sve skupa bend je saznao tek u lipnju prošle godine. Randy je naprasno uhićen, neko vrijeme čamio je u praškom zatvoru, i nakon mjesec dana pušten je doma.

Tužitelji su se bojali kako će poznata američka diplomacija iščačkati nešto i da se Randy jednostavno više nikada neće vraćati u Češku. No, on je jasno dao do znanja da jednostavno nije takav. Početkom veljače otputovao je na prvo saslušanje, a fanove o svemu informirao fotografijama i prikladnim tekstovima na svojem Instagram profilu.

Posljednje sa čime se javio prije zadnjeg suđenja može se sažeti u nekoliko motivacijskih rečenica: “Što god odluče, nemojte me žaliti, jer se ni ja ne samosažaljevam. Život je takav i pomirite se s time! Ja se osjećam nevino, ali jedna obitelj je izgubila sina i jednostavno nisam odgojen tako niti sam takav čovjek da im svojim dolaskom ne pomognem pronaći nekakav zaključak te ružne priče. Radije bih umro nego ostatak života živio u stanju straha i krivnje!

Muziku podržava

No, nakon što je prošli puta suđenje odgođeno radi odustnosti jednog svjedoka, tročlana sudačka ekipa donijela je odluku i oslobodila Randya svih optužbi za ubojstvo iz nehaja. Izvještaji kažu da su mu zadnje riječi prije izricanja presude bile “Htio bih se zahvaliti obitelji Daniel Noseka što me nisu napdali u medijima i na svim dobrim riječima koje su iznijeli ovdje na sudu. Jako mi je žao zbog njihovog gubitka. Bio je fan benda i htio bih da je još među nama. Ako češki sud odluči da sam kriv, odslužit ću kaznu kao čovjek, ako me oslobode pobrinut ću se da se onakvi uvjeti više nikada ne ponove na našim koncertima“.

Vijesti je u međuvremeno potvrdio i Randy preko svojeg Instagrama: “Proglašen sam nevinim i sve optužbe su odbačene. Slobodan sam čovjek. No, i dalje se ne zaboravite sjetiti obitelji preminulog Daniela jer je njima najteže. Želim im svu sreću, a vama zahvaljujem na podršci.”

Naravno, cijela procedura vjerojatno će još potrajati (žalbe, prepiske, dopisi, odvjetnici…), a pričalo se o kazni od oko 500 tisuća dolara ili do 10 godina zatvora.

No, bilo kako bilo – Randy je već sada pokazao svoju ljudskost koja bi mnogima mogla služiti kao inspiracija. Čak je i tih mjesec dana provedenih u zatvoru čovjek opisao kao veliko životno iskustvo. Iskustvo koje će zajedno sa svojim bendom prenijeti na ostatak svijeta kada se Lamb of God vrate na stare i poznate staze – na svjetsku turneju…

A ako vam se gledaju prilozi iz čeških medija: Novinky.cz i Blesk.cz

Muziku podržava
Stisni